Foto:
aangeboden door Schadeherstelbedrijf Van Eeks

Alles wat je wilt weten over het invullen van een schadeformulier

Er is niets zo vervelend als betrokken raken bij een ongeluk. Je brengt natuurlijk eerst jezelf in veiligheid en schakelt eventuele hulpdiensten in. Maar dan? Bij Schadeherstelbedrijf Van Eeks kun je terecht om autoschade in Hoogeveen te laten herstellen. Om niet zelf voor alle schade op te hoeven draaien vul je een schadeformulier in. Maar waar moet je dan allemaal op letten? Dat je dit niet precies weet, is misschien een goed teken, dat je dit nog niet eerder hebt hoeven doen. Toch zou het zonde zijn als je schade wordt afgewezen omdat het formulier niet of niet juist is ingevuld.

Alle betrokken partijen

Bij een ongeval waarbij een andere partij betrokken is geweest moet er altijd een schadeformulier ingevuld worden. Om discussie en onduidelijkheid achteraf te voorkomen, kun je het beste het schadeformulier zoveel mogelijk op locatie invullen. Voorkom meer gevaarlijke situaties en vul het schadeformulier wel op een veilige plek in. Het schadeformulier bestaat uit een toelichting, een origineel schadeformulier en een doordruk van dit formulier. Niet alleen de persoon met schade, maar alle betrokken partijen vullen een origineel schadeformulier in. Het advies is dat je ten aller tijden een schadeformulier in je auto hebt liggen. Mocht er iets gebeuren, dan kun je dit direct op een juiste manier afhandelen met de tegenpartij. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van digitaal invullen van een schadeformulier via een app. 

Invullen schadeformulier

Het doel van het schadeformulier is om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat er precies gebeurd is. Op de voorzijde van het schadeformulier staan de cijfers 1 tot en met 15. Bij elk cijfer hoort informatie die je samen met de betrokken partij(en) moet invullen. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om een schadeformulier te kunnen invullen. Belangrijker is dat alle gegevens en feiten duidelijk vermeld worden. Door middel van een schets of foto’s van de situatie en schade maak je het formulier vollediger. Zijn er getuigen van de aanrijding? Vraag dan of je hun gegevens mag noteren (naam, adresgegevens en een telefoonnummer). Zodra je de voorkant van het schadeformulier tekent, geef je aan dat je het eens bent met wat hierop staat. Ben je het niet eens met wat de andere partij heeft ingevuld? Geef dit dan duidelijk aan bij ‘Mijn opmerkingen’. Op de achterzijde van het schadeformulier vullen alle partijen hun privégegevens in, zoals adresgegevens. Dit kun je prima later thuis invullen. 

Wanneer is een schadeformulier niet nodig? 

In principe is een schadeformulier niet noodzakelijk bij een aanrijding waarbij geen tegenpartij betrokken is. Daarnaast is ook bij diefstal van een voertuig, inbraakschade, stormschade en hagelschade geen schadeformulier nodig. Neem bij twijfel en vragen altijd even contact op met Schadeherstelbedrijf Van Eeks uit Hoogeveen en/of met je verzekeraar. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden