Foto:

OWIOS laat de punten in Westervoort


WESTERVOORT - OWIOS heeft ook haar vierde wedstrijd van deze competitie verloren.

Op een nat en winderig bijveld verloor een hardwerkend OWIOS de belangrijke wedstrijd met 3-2 van AVW ’66.
Met rust stond OWIOS nog met 2-1 voor, maar in de slotfase van de wedstrijd trok AVW ’66 de wedstrijd naar zich toe.
In een nat en winderig Westervoort was de wedstrijd van het hoofdveld verplaatst naar het kunstgrasveld. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Na 12 minuten kwam OWIOS aan de leiding door een pass van Bennie Veldhoen op Hendrik Uitslag. Alleen voor keeper Jesper Klarenbeek, maakte Uitslag geen fout en zette OWIOS op de gewenste voorsprong. Tien minuten later kwam AVW ’66 toch verrassend weer langszij. Een diepe bal bleef net hangen buiten het strafschopgebied en keeper Van Olst twijfelde om de bal weg te koppen of toch te vangen. Spits Van Otegem was er snel bij en zette de 1-1 op het niet aanwezige scorebord. Vlak voor rust zet Bennie Veldhoen OWIOS toch weer op voorsprong. De bal wordt breed gespeeld door Hendrik Uitslag op Bennie Veldhoen en zijn schot door de benen van de tegenstander verrast keeper Klarenbeek. AVW ’66 reclameert voor buitenspel, maar scheidsrechter Van de Brug wijst gedecideerd naar de middenstip. OWIOS kan met een goed gevoel de kleedkamer in.

De 2e helft begon later omdat scheidsrechter Van de Brug niet verder wilde met de assistent-scheidsrechter van AVW ’66. In het begin van de 2e helft waren er behoudens enkele speldenprikken nauwelijks kansen te noteren. Na een uur werd de jonge Rik Stouwdam vervangen door de snelle Cornell Balk. Langzaam kreeg AVW ’66 echter op het middenveld door hun fysieke kracht steeds meer de overhand en begonnen meer duels te winnen. Een kwartier voor tijd resulteerde dat in een treffer. In een werkelijk mooie aanval werd de bal van links naar rechterkant gestuurd naar Robin van Otegem. Zijn voorzet bij de 2e paal werd terug gekopt en van dichtbij kon Osayomore Omogiewi de bal hard tegen de touwen schieten.
De afstanden onderling werden groter en er kwamen meer mogelijkheden voor beide partijen. Eerst was het Mike Bastiaan maar zijn schot met het chocoladebeen belandde in de handen van de keeper. Een minuut later krijgt de spits van AVW ’66 met geluk de bal mee, maar keeper Jacco van Olst werpt zich onverschrokken op de bal en voorkomt erger.
Vlak voor tijd gaat het dan toch mis voor OWIOS.
OWIOS is zelf in de aanval en speelt het slordig uit in het strafschopgebied van AVW ’66. In de tegenaanval neemt OWIOS teveel risico op het middenveld door de bal af te willen pakken in plaats van terug te lopen en ontstaat er een overtal situatie van AVW ’66 voor het doel van OWIOS. Robin van Otegem brengt Osayomore Omogiewi in stelling en hij zet AVW ’66 op voorsprong.
In de blessuretijd heeft Erik van Haagen nog de verdiende gelijkmaker op de schoen, maar zijn goede inzet wordt katachtig tot corner verwerkt door keeper Jesper Klarenbeek.
Door deze nederlaag blijft OWIOS op de laatste plaats in de 2e klasse G staan en loopt AVW ’66 verder uit. Komende week speelt OWIOS wederom uit en nu tegen FC Horst. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.
Opstelling: Van Olst, De Boer, Hoogland, Hamelink, Boon (87. Dickhof), Maat, Bastiaan, Van Haagen, Stouwdam (60. Balk), Veldhoen ©, Uitslag
Scoreverloop:’12 – 0-1 Hendrik Uitslag’22 – 1-1 Robin van Otegem’45 – 1-2 Bennie Veldhoen’74 – 2-2 Osayomore Omogiewi’88 – 3-2 Osayomore Omogiewi.

Verslag: Jacko van den Bosch

www.owios.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden