Gerrit Kroes in het uitvaartcentrum.
Gerrit Kroes in het uitvaartcentrum. Barry Wensink

Heropening Uitvaartcentrum in Wezep: ‘Het was niet meer van deze tijd’

19 september 2023 om 05:15 Zakelijk

Uitvaartcentrum Wezep, gevestigd aan de Cotoneasterstraat 2, heeft een grootscheepse verbouwing achter de rug. De officiële opening vindt vrijdag 22 september tussen 16.00 en 17.00 uur plaats voor genodigden. Aansluitend is er van 17.00 tot 20.00 uur voor iedereen de mogelijkheid om het resultaat te bekijken.

Barry Wensink

We praten met algemeen bestuurslid Gerrit Kroes over het gerenoveerde uitvaartcentrum én over de mogelijkheden die Uitvaartzorg Noord Veluwe biedt. “Nadat eerst de verbouwing van het uitvaartcentrum in Oldebroek is geweest, vonden we het tijd voor Wezep. De spullen waren niet versleten, maar het was niet meer van deze tijd. We hebben zo’n 7.400 leden en die willen we optimaal bedienen.” 

Medio maart gingen de werkzaamheden van start. Net als bij het uitvaartcentrum in Oldebroek, zijn er ook in Wezep twee familiekamers die door middel van een codesysteem 24/7 toegankelijk zijn voor nabestaanden. Verder zijn er ruimtes waar een uitvaartdienst kan worden gehouden en een condoleance- en koffieruimte. Ook een behandelkamer, opbaarkamer en koeling ontbreekt niet. 

Kroes geeft aan dat bijna alles is aangepakt. “Denk aan de plafonds, vloeren en wanden, maar ook aan de toiletten. We hebben nu geen vloerbedekking meer, maar 375 m2 pvc-vloer. Ook het behang is nieuw en dat geldt ook voor het meubilair. Zelfs de entree is vervangen.” De koffiedames wilden graag meer opbergruimte en ook dat is gelukt. Bovendien is er een nieuwe keuken geplaatst. Er werd zelfs een interieurspecialiste ingeschakeld. “De koelcel was aan vervanging toe en dat hebben we ook meegenomen”, aldus Gerrit Kroes. Nu de verbouwing achter de rug is, kan weer gebruik worden gemaakt van het Uitvaartcentrum. “We zijn tijdelijk uitgeweken naar Oldebroek, maar het was ook mogelijk om de Kruiskerk te gebruiken.” Tijdens het open huis wordt uitleg gegeven over de mogelijkheden van Uitvaartzorg Noord Veluwe. Het team bestaat o.a. uit vier uitvaartleiders, koffiedames en dragers. Het werkgebied omvat de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Hattem, Heerde, Epe, Dronten, Kampen en Zwolle. Info: uitvaartzorgnoordveluwe.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie