Dirk van Duijn in de groene trui, omringd door de andere deelnemers aan de dagbegeleiding. Tussen hen in staat medewerker bij de dagbegeleiding Petra Rodijk.
Dirk van Duijn in de groene trui, omringd door de andere deelnemers aan de dagbegeleiding. Tussen hen in staat medewerker bij de dagbegeleiding Petra Rodijk.

Zorgverlening Het Baken geeft baken van rust

3 juli 2023 om 19:05 Zakelijk

Ik vind het hier helemaal leuk”, zegt Dirk. Dirk heeft parkinson en parkinson dementie en de hele dag thuis zijn ging niet meer. “Hij zat alleen nog maar op de bank, een beetje te slapen. Dat deed hem en de sfeer in huis geen goed”, vertelt zijn vrouw Corrie. 

Daarom kwam Dirk bij dagbegeleiding van Zorgverlening Het Baken terecht. De dagbegeleiding is er speciaal voor ouderen die door ziekte, een fysieke en/of mentale beperking niet meer de hele dag thuis kunnen zijn. Het biedt een fijne, veilige en nuttige besteding van de dag. Ook ontlast het mantelzorgers en partners in de zorg voor hun dierbare of naaste.
“Ik kan hier m´n ei wel kwijt. Het is hier gezellig. Ik zet de koffiekopjes klaar, speel een potje Rummikub met de anderen of ga wandelen in de (moes)tuin. De andere keer doe ik een spel op de braintrainer of ga ik naar het Beweegplein. Er is hier van alles te doen”, vertelt Dirk.

Petra, medewerker dagbegeleiding, vult aan: “We bieden activiteiten, structuur van de dag en mensen ontmoeten elkaar. We beginnen meestal met een kop koffie en nemen de dag door. Er is veel tijd voor ieders persoonlijke verhaal. Dan doen we een gezamenlijke activiteit; een gezelschapsspel of wat actiefs. We lunchen samen, rusten even en doen daarna vaak nog iets creatiefs. Tussendoor gaan deelnemers als dat nodig is naar de fysiotherapeut of psycholoog voor de hulp die ze nodig hebben. Dat is in hetzelfde gebouw dus heel dichtbij.”

De dagbegeleiding is ook een uitkomst voor het thuisfront. Zij kunnen de zorg dan even uit handen geven. Corrie: “Het is echt een andere man geworden. Hij is veel alerter en heeft weer meer te vertellen naar de kinderen toe. We hebben een weg gevonden om met elkaar met deze situatie om te gaan. Dat geeft rust en ook een stukje vrijheid voor mezelf. Het is echt een verrijking!”


De dagbegeleiding is te vinden op drie locaties van Zorgverlening Het Baken: Elburg, Oldebroek en Nunspeet. Meer info: www.zorgverlening-hetbaken.nl/dagbegeleiding of via operationeel manager Gerda Aartsma: 088 258 1938 of gaartsma@zorgverlening-hetbaken.nl.

 Corrie en Dirk van Duijn in de (moes)tuin bij de dagbegeleiding.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie