Chefkok Robert Schmitz, eigenaar Stefan Brink en Claudia Schmitz.
Chefkok Robert Schmitz, eigenaar Stefan Brink en Claudia Schmitz. José Oosthoek

Een goed en vers bord eten en de hele dag zon

26 juni 2023 om 19:38 Zakelijk

Het is goed toeven op ons terras, dat de hele dag in de zon ligt”, aldus Claudia Schmitz, leidinggevende bij Brasserie De Woldberg in ’t Harde. “En voor wie niet in de zon wil zitten, staan er twee mega-parasols.”

José Oosthoek

Vorige week opende De Woldberg aan de Eperweg, waar voorheen het pannenkoekenhuis gevestigd was. “Eigenlijk een jongensdroom”, zegt eigenaar en ondernemer Stefan Brink, die zijn hele leven in ’t Harde gewoond heeft. “Ik ben altijd bakker geweest en heb een ondernemersopleiding gedaan. Vóór corona heb ik het horecapunt bij zwembad De Hokseberg; SB Foodcorner gepacht en vanuit die locatie ben ik gaan bezorgen. Door corona werd het lastig om mensen te ontvangen, dus toen ben ik meer gaan bezorgen. Op een elektrische fiets met een warmhoudbak voorop. Dat was een schot in de roos, mede door corona. Inmiddels heb ik vijf mensen die bezorgen; vier fietsen en een auto.”

“Wat ik miste, was dat mensen bij me kwamen eten”, vervolgt Brink. “Dat was alleen in het zwemseizoen. Toen ben ik naar een locatie gaan zoeken en kwam uiteindelijk terecht bij het pannenkoekenhuis, dat stond te huur. Dan ga je in mogelijkheden denken, de plussen en minnen tegen elkaar afwegen en toen heb ik de knoop doorgehakt. Hier moest veel gebeuren, maar ik denk dat het erg geslaagd is. We zijn een gezellige, toegankelijke, laagdrempelige brasserie. We richten ons op de vele fietsers die langskomen en we serveren diverse verse gerechten.”

“Alles vers”, herhaalt chefkok Robert Schmitz nogmaals, die dertig jaar ervaring heeft als chef. “Een goede schnitzel, maaltijdsalades en we koken met het seizoen mee; wild, mosselen en asperges. We serveren een goed bord vol eten tegen een eerlijke prijs. Ook voor een kop koffie ’s ochtends of een biertje ’s avonds op het terras kan iedereen bij ons terecht. We hebben onder andere Birra Moretti en Texelse Skuumkoppe op de tap.”

Brasserie De Woldberg, Eperweg 139 in ‘t Harde (www.brasseriedewoldberg.nl en socials) is vanaf 9.30 uur geopend (dinsdag gesloten). Lunch van 12.00 tot 17.00 uur en diner van 17.00 tot 21.00 uur. “Daarna is er zowel binnen als buiten op het grote terras gelegenheid om na te borrelen”, besluit Claudia.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie