Bij Vrijzon hebben ze ruim tien jaar ervaring. Foto: Johanna Sijbel
Bij Vrijzon hebben ze ruim tien jaar ervaring. Foto: Johanna Sijbel Johanna Sijbel

Zonnepanelen: slimme investering, juist nu

13 juni 2023 om 15:45 Zakelijk

Vrijzon in ‘t Loo is specialist op het gebied van zonne-energie. Met meer dan tien jaar ervaring zet het erkende bedrijf zich in om woningen te voorzien van zonnepanelen. 

Johanna Sijbel

Door dalende elektriciteitsprijzen en afbouw van de salderingsregeling, twijfelen mensen of investeren in zonnepanelen zinvol is. Adviseur Roan Admiraal vertelt dat dat zeker het geval is. “Zonnepanelen zijn, gerekend met een elektriciteitsprijs van 0,30 euro per kWh, in zeven jaar terugverdiend. Ook met dalende elektriciteitsprijzen profiteren klanten na zeven jaar van gratis elektriciteit.” Voor wie het geld niet direct beschikbaar heeft, bieden – onder andere - gemeenten leningen voor zonnepanelen. “De lening heeft een gunstige rente en voorwaarden”, zegt Bert Spronk. “Wie het aanvraagt, bespaart direct. De maandelijkse kosten voor het aflossen van de lening zijn lager dan hoeveel aan stroomkosten wordt bespaard met panelen.”


Kwaliteit

Zonnepanelen worden geleverd door verschillende merken die verschillende levensduur, garantie, maar ook veiligheid bieden. “Daarnaast zijn omvormers die zijn aangesloten op het internet niet altijd goed beveiligd. Vrijzon waarborgt kwaliteit door uitsluitend met A-merken te werken.” Vorig jaar was een schaarste aan materialen, gecombineerd met een grote vraag naar zonnepanelen, wat resulteerde in lange wachttijden. Die tijd is inmiddels voorbij. “Binnen acht weken na het ontvangen van een opdracht, kunnen de zonnepanelen bij onze klant op het dak liggen.”

Airco

Ideaal in combinatie met zonnepanelen, is volgens Bert Spronk de airco. “Airco’s geven niet alleen koele lucht in de zomer, maar kunnen ’s winters ook worden ingezet als bijverwarming. De airco gebruikt elektriciteit om de ruimte te verwarmen, waardoor wordt bespaard op gas.”

“We beseffen dat zonnepanelen een belangrijke en grote investering is. Daarom gaan we bij onze klanten langs om de situatie te bekijken en ook na aansluiting kunnen klanten ons nog bellen met vragen of voor nazorg.” Info: vrijzon.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie