Henriëtta en Dick van Vaessen mode.
Henriëtta en Dick van Vaessen mode. Laurens van Heerde

Vaessen mode viert 125-jarig bestaan met jubileumactie

14 maart 2023 om 10:49 Zakelijk

Vaessen mode & trends in Oldebroek bestaat 125 jaar. Een bijzondere mijlpaal, die groots gevierd gaat worden.

De modewinkel is al sinds 1898 gevestigd aan de Zuiderzeestraatweg 140 in Oldebroek. Henriëtta van Heerde - Vaessen en haar man Dick van Heerde hebben de afgelopen periode diep gegraven in de rijke geschiedenis van de familie Vaessen. “Er zijn veel mooie foto’s en andere materialen bewaard gebleven,” vertelt Henriëtta. “Zoals bijvoorbeeld de oude houten kist waarmee de grondlegger van het bedrijf, Hendrik Vaessen, als marskramer langs de deuren ging. Er werd destijds ingekocht in Amsterdam, waar hij via Kampen met de boot heen ging.” Lachend: “Naar Amsterdam gaan om in te kopen is nog steeds actueel.”
In het kader van het jubileum wordt in de winkel het hele jaar een expositie gehouden van vier generaties Vaessen. “Het geërfd koopmanschap is hier zichtbaar aanwezig. De zaak, die van vader op zonen, op zoon en daarna op dochter is overgegaan, heeft oorlogen, pandemieën en crisissen doorstaan. Dit lukte door met de tijd mee te gaan, door alert te zijn, snel te schakelen en vooral door in contact te staan met de klant. In de oorlogsjaren kon er op de pof gekocht worden. Als er weer geld beschikbaar was, dan werd er in de zaak afgelost. Tot op heden zijn mensen daar nog dankbaar voor. Verhalen hierover zijn aan volgende generaties doorgegeven, de Veluwnaren zijn dan ook nog steeds ook trouw aan de Firma Vaessen.”

Nu het 125- jarig jubileum is aangebroken, pakt Vaessen mode & trends dan ook groot uit. Iedereen is van harte welkom om het feest te komen mee vieren en de expositie te komen bekijken.
“Vanaf dinsdag 14 maart tot zaterdag 1 april krijgen alle klanten extra korting op de nieuwe collectie door middel van modecheques. Bij besteding vanaf 75 euro ligt er een leuke attentie klaar. Ook wordt kans gemaakt op het winnen van een modecheque ter waarde van 125 euro.” Als klap op de vuurpijl worden er twee grote modeshows georganiseerd: op woensdag 22 en donderdag 23 maart om 14.00 uur. De entree is gratis, maar om verzekerd te zijn van een zitplaats is het aan te raden op tijd te komen. “De voorjaarscollectie is zeer kleurrijk met veel vernieuwing. Voor man en vrouw is er een ruime keus in sportief, trendy en stijlvolle merken. We zien er naar uit om dit fantastische jubileum te vieren met al onze klanten. Voor iedereen is er koffie en thee met een lekkernij.”
Info op www.vaessenmode.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie