Volop mogelijkheden qua huiswerkbegeleiding.
Volop mogelijkheden qua huiswerkbegeleiding. eigen foto

Week gratis huiswerk-begeleiding bij JAM

Zakelijk

Op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar is het warm, erg warm zelfs. Toch komt Anne vrolijk binnen bij de huiswerkbegeleiding van JAM Elburg. Begeleidster Olena haalt gauw een glas frisse limonade met een koekje voor Anne en laat haar alle ruimtes van deze nieuwste vestiging van JAM zien. Dan is het de hoogste tijd voor huiswerk. 

Anne moet verschillende opdrachten voor Engels en wiskunde maken. “Het is niet moeilijk, maar wel veel”,’ zucht Anne. “Ik hoop maar dat ik het vandaag afkrijg.” De middelbare scholen zijn weer begonnen en dat betekent een tas vol huiswerk.Tijdens de eerste schoolweken valt de hoeveelheid schoolwerk vaak nog wel mee, maar daarna hebben veel leerlingen er hun handen vol aan. “En dat merken wij goed bij de huiswerkbegeleiding”, vertelt Mireille van JAM Zeewolde.”Vooral na de eerste toetsweek zien we steeds meer leerlingen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. We helpen ze dan met plannen, we overhoren ze en we beantwoorden hun vragen. Er zijn ook leerlingen die naar JAM komen omdat ze hier een rustige werkplek vinden. Thuis is er vaak te veel afleiding door telefoon of PlayStation. Bij ons moeten ze wel aan het werk. En dat werkt.”

Zowel in Zeewolde als in Elburg is JAM verhuisd. “Anne heeft het al naar haar zin”, vertelt Olena van JAM Elburg. “De eerste reacties van de andere leerlingenwaren ook positief. Het is hier ook echt lekker rustig om te werken.’”Olena loopt naar Anne om haar te helpen met haar wiskundeopgaven. Ze maken een paaropgaven samen, dan lukt het Anne om zelf verder te gaan. “Voor leerlingen die echt vastlopen met een bepaald vak bieden we ook bijlessen aan”, vertelt Mireille van JAM Zeewolde. 

“Het mooie is dat de leerling per bijles een dagdeel kosteloze huiswerkbegeleiding krijgt. Zo bieden we optimale ondersteuning aan. Daarnaast kunnen de leerlingen ons sinds dit schooljaar ook vragen stellen tussen de begeleidingen door, via de huiswerktelefoon. De vragen worden dan in de middag door huiswerkbegeleiders beantwoord.”

In Elburg pakt Anne haar tas in. Ze is klaar voor vandaag. “Het was veel werk”, zegt ze. “Maar nu hoef ik er thuis tenminste niet meer aan te denken. Doe!”, roept ze vrolijk tegen Olena. “Vandaag waren er vijf leerlingen”, zegt Olena. “Maar we hebben plaats voor meer. Iedereen is welkom om te komen proberen; een week lang gratis.”

Hoofdvesting JAM, Laan 1940/1945 nr. 1 in Harderwijk. Info: Telefoon: 06-11083676 en www.jamharderwijk.nl

Thuis is er vaak
te veel afleiding door telefoon of PlayStation

advertentie
advertentie
Afbeelding
Burgemeester in gesprek met ProRail over plaatsing camera’s bij NS-station 5 uur geleden
Afbeelding
Een eeuw Hervormd Elim in ‘t Harde: ‘Altijd al een hechte dorpsgemeenschap’ 13 uur geleden
Afbeelding
Woningbouw in Elburg: gemeenteraad geeft college steuntje in de rug 27 sep, 15:23
Afbeelding
‘Kleuren van de ziel- verrast door de Joodse mystiek’ 27 sep, 12:06
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ‘t Harde schiet uit z’n slof 27 sep, 11:15
Afbeelding
Run for the Message gaat voor 9e editie 27 sep, 09:31
Afbeelding
‘Dit maak je maar één keer in je leven mee’ 27 sep, 08:32