CDA Oldebroek op werkbezoek

1 februari 2024 om 15:35 Zakelijk

Een afvaardiging van het CDA Oldebroek  heeft een werkbezoek gebracht aan Multi Functioneel Centrum (MFC) De Brinkhof in Wezep. 

Men werd ontvangen door Klaas van Ommen, voorzitter van de stichting MFC en Anneke de Groot, beheerder van het centrum. In het kort legde de voorzitter uit hoe het MFC is ontstaan. Voormalig wethouder Doornwaard heeft de basis gelegd, omdat hij vond dat elke kern een dorpshuis moest hebben. Na de grote verbouwing in 2015 kreeg het de naam De Brinkhof. Op zich is men bijzonder tevreden over het gebouw met veel licht en goede voorzieningen. De Brinkhof staat er financieel redelijk goed voor, maar kan de ondersteuning van de gemeente zeker niet missen. 

Een uitdaging is het vinden van voldoende vrijwilligers voor de diverse taken. Het geeft leuke contacten en veel voldoening om samen iets op te bouwen voor het dorp. Dus iedereen is uitgenodigd om eens met de beheerder te komen praten over de mogelijkheden.

Tot slot hoorden we dat De Brinkhof  de komende jaren verder duurzaam wordt verbouwd. Dat wil zeggen dat de gemeente, de eigenaar van het gebouw, meer wil isoleren, het aantal zonnepanelen wil verhogen en de verwarming efficiënter wil maken. 

Het MFC heeft ook een leuke Facebook site, kijk er eens op of ga het volgen.

Al met al was het voor het CDA een plezierig en verhelderend werkbezoek.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie