Permanent bewonen is niet toegestaan.
Permanent bewonen is niet toegestaan. Wijnand Kooijmans

Geen permanente woonbestemming op recreatiepark in Doornspijk

16 september 2023 om 14:30 Wonen

Het recreatiepark Green Village Parcs in Doornspijk komt definitief niet in aanmerking voor een transformatie naar een permanente woonbestemming. In de afgelopen tijd is aan meerdere bewoners al een dwangsom opgelegd wegens overtreding van de regel dat er niet permanent in de aanwezige recreatiewoningen mag worden gewoond.

Wijnand Kooijmans

Het besluit de bestemming niet te wijzigen is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg genomen naar aanleiding van het bespreken van de verschillende toekomstscenario’s voor het park. Het college houdt vast aan de eerder uitgangspunten, zoals deze zijn opgenomen in het beleidsplan Vitale Vakantieparken.

Wethouder Bertus Jeensma zegt dat een transformatie volgens het college geen goed idee is. “Het omzetten van alle recreatiewoningen naar een woonbestemming past niet in de toekomstvisie voor Doornspijk. De indeling van Green Village Parcs is nooit bedoeld als woonwijk. Het park voldoet niet aan de wettelijke eisen voor een dergelijke kleine wijk. “

Verwacht wordt dat de vakantiewoningen bij het omvormen naar een reguliere woning flink in waarde toenemen. “Dat maakt de woningen dan juist onbereikbaar voor de huisvesting van kwetsbare groepen, zoals spoedzoekers.”

Het park op de hoek van de Zuiderzeestraatweg en de Glindeweg telt in totaal 21 recreatiewoningen. Tussen de gemeente Elburg en de vereniging van eigenaren vindt al sinds 2015 overleg plaats over de bestemming van het park. Dat heeft nooit geresulteerd in een plan voor de toekomst.

Met het besluit wil het college duidelijk maken wat mag en niet mag. Tegelijkertijd heeft het college oog voor de andere functie die het park nog vervult. Het gaat dan om het bieden van tijdelijke huisvesting aan spoedzoekers en andere – soms kwetsbare – mensen. Deze vorm van huisvesting is één van de scenario’s waar de gemeente in de toekomst voor open wil blijven staan. Dat geldt ook voor de toekomst als recreatiepark.

In een gesprek met de vereniging van eigenaren is door het college van burgemeester en wethouders van Elburg een toelichting gegeven op het genomen besluit. De vereniging is daarbij tevens uitgenodigd te komen met een nieuwe toekomstvisie voor het park.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie