Titel van het verkiezingsprogramma is 'Samen Recht Doen'.
Titel van het verkiezingsprogramma is 'Samen Recht Doen'. ChristenUnie

ChristenUnie Oldebroek presenteert kantdidatenlijst en programma

Politiek

OLDEBROEK - Leden van de ChristenUnie Oldebroek hebben in de vergadering van 26 oktober de lijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Een woordvoerder van het bestuur: ,,Waar we voor willen staan in de komende periode, geeft de titel van het verkiezingsprogramma duidelijk aan ‘Samen recht doen’. Samen - omdat het onderstreept dat niemand het alleen hoeft te doen. Maar ook omdat de overheid pas goed functioneert als zij het samen doet met inwoners. Recht - omdat ieder mens voor God telt. En omdat we willen strijden tegen onrecht. Doen - omdat onze woorden pas inhoud krijgen als we ook in beweging komen. En omdat het nú nodig is om de daad bij het woord te voegen.”

Naast de kandidaten op de kieslijst is ook de beoogde wethouderskandidaat voorgesteld op de ledenvergadering. Liesbeth Vos, die namens de fractie in de afgelopen twee periodes wethouder was, heeft aangegeven dat zij graag haar werkzaamheden als wethouder nog een periode wil voortzetten. Fractie en bestuur van de ChristenUnie Oldebroek zijn daar blij mee en gaan dan ook de campagne in met Liesbeth als wethouderskandidaat.

Popke Graansma, die op de vorige ledenvergadering al is verkozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en Liesbeth Vos gaan met instemming van bestuur en fractie de komende periode kun krachten bundelen. Zij gaan als duo lijstrekker/wethouderskandidaat gezamenlijk optreden in de komende campagne. Beiden zien het als een groot voordeel om de kennis en ervaringen die ze hebben in de lokale politiek zo te bundelen en deze optimaal te kunnen inzetten in de komende periode.

De speerpunten van de ChristenUnie Oldebroek worden naar voren gebracht worden door de eerste tien kandidaten van de lijst. Naast Popke Graansma en Liesbeth Vos zijn dat Henri Wijnne, Arno Hardonk, Erna van den Bosch - Pleijter, Miranda Sloots - Kieviet, Wim-Henk Penneman, Geerco André, Edward van Arragon en Johan van der Worp.

,,Als bestuur zijn we blij met deze tien kandidaten die zich zo nadrukkelijk in willen zetten, maar ook al die anderen die het belangrijk vinden dat de ChristenUnie Oldebroek staat voor ‘Samen Recht Doen’.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41