Het gemeentehuis in Oldebroek
Het gemeentehuis in Oldebroek Barry Wensink

Initiatief collectief wonen omarmt door gemeenteraad Oldebroek

23 april 2024 om 14:25 Politiek

De gemeenteraad van Oldebroek omarmt een initiatiefvoorstel van Henri Wijnne (CU) met betrekking tot collectief wonen. Het gaat onder meer om bij grote woningbouwprojecten de mogelijkheid tot collectief wonen mee te wegen, het stimuleren ervan onder de inwoners, het maken van afspraken met woningcorporaties over het realiseren van collectieve woonvormen in het sociale segment.

Wel worden er enkele kanttekeningen bijgeplaatst. De VVD en ABO vinden de redactie ervan wat vrijblijvend, maar ook zij roemen het initiatief waarin veel energie werd gestoken. Alleen CVO stemt tegen met als voornaamste reden dat er ongewenste ambtelijke belasting uit voortvloeit, waarbij kans op succes niet is verzekerd. Wijnne antwoordt dat risico altijd aanwezig is, maar accentueert de winst met betrekking tot mantelzorg. “Bij collectief wonen, ontstaat wat dat betreft een plus als mensen elkaar ontmoeten.”

Wethouder Beerd Flier toont zich blij met het initiatief wat van harte door het college wordt omarmd, omdat het in het verlengde ligt van het beleid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie