Afbeelding
Foto Freepik

Dé SEO specialist in Zwolle tilt jouw bedrijf naar een hoger niveau!

17 maart 2023 om 13:38 Partnercontent

Als je iets met marketing in het bedrijfsleven doet heb je vast wel eens van de term SEO gehoord. Toch weten veel ondernemers nog niet wat SEO voor hun bedrijf kan betekenen. Natuurlijk kan je er voor kiezen om je marketing uit te besteden en bijvoorbeeld een SEO specialist in Zwolle te zoeken, maar in welke branche je ook werkt, basis SEO kennis is onmisbaar.

Wat is SEO?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel: zoekmachine optimalisatie. Het klinkt misschien als een lastige term, maar het betekent niets anders dan jouw website zo te optimaliseren dat deze hoger wordt getoond in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google, Yahoo of Bing.

Waarom zou je SEO inzetten voor je bedrijf?

Er zijn meerdere goede redenen waarom je SEO zou moeten inzetten voor je bedrijf:

  • Als bedrijf wil je natuurlijk dat veel mensen jouw website bezoeken. Door hoog te ranken in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google is er een grotere kans dat mensen doorklikken naar jouw website en bijvoorbeeld een aankoop doen. Je zorgt dus voor een grotere online naamsbekendheid.         
  • Als je SEO goed inzet bereik je ook de voor jou juiste doelgroep. Door de juiste “zoekwoorden” in te zetten op je website, bereik je de mensen die interesse hebben in deze zoekwoorden.
  • SEO is een laagdrempelige investering, er komen geen advertentiekosten bij kijken en als je het zelf doet kost het je in principe niks, behalve tijd.         
  • Een geoptimaliseerde website gaat over het algemeen lang mee.

Hoe kan je SEO inzetten voor je bedrijf?

Hoe het algoritme van zoekmachines precies werkt weet niemand. Maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om SEO in te zetten voor jouw bedrijf. Bijvoorbeeld het gebruik van zoekwoorden. Wanneer potentiële klanten op zoek gaan op Google vullen ze bepaalde zoekwoorden in. Jij wilt natuurlijk dat jouw website getoond wordt bij de juiste zoekwoorden. Wanneer iemand bijvoorbeeld zoekt op “Fietsenwinkel Zwolle” en jij hebt een fietsenwinkel in Zwolle, dan wil je natuurlijk dat jij op die zoekopdracht met jouw website getoond wordt.

Blijf altijd relevant en inhoudelijk

Het is dus handig om gebruik te maken van deze zoekwoorden. Maar zorg er daarnaast wel voor dat de content die je schrijft op je website wel relevant is voor de lezer. Strooi bijvoorbeeld niet alleen met zoekwoorden om je website het beste te optimaliseren, dit gaat ten koste van de relevante content. Zoekmachines zien ook in welke mate bezoekers jouw website waarderen (bijvoorbeeld door hoe lang ze op jouw website zijn), waarop ze ook hun rangschikking aanpassen.

Gaat dit toch allemaal je pet te boven? Neem dan eens contact op met communicatiebureau Zwolle, zij kunnen je helpen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie