Afbeelding
Foto door Tim Mossholder via Unsplash

3 tips om mooi en zacht haar te krijgen en te onderhouden

17 februari 2023 om 08:47 Partnercontent

Ons haar is eigenlijk een belangrijke en zichtbare accessoire die wij dagelijks met ons mee dragen. Wanneer we iemand aankijken, is het haar van deze persoon direct ook in het zicht. Het is dan ook niet gek dat we allemaal ons haar zo mooi en gezond mogelijk willen dragen. Ben jij benieuwd naar hoe jij jouw haar zo mooi en gezond mogelijk kunt houden? Lees dan gauw dit artikel verder!

Let op jouw shampoo

Soms is het nodig om het haar te wassen, en dit is dan ook de eerste stap waar jij extra kunt opletten dat je je haar niet te veel uitdroogt. Allereerst is het belangrijk om het aantal wasbeurten van jouw haar te beperken, en dit dus zo min mogelijk te doen. Wanneer jij jouw haar wast, ontdoe jij jouw haar namelijk van de oliën en vetten in jouw haar, waardoor het dus kan uitdrogen wanneer je dit te vaak doet. Probeer je haar dus niet dagelijks te wassen, maar neem een paar dagen pauze. Verder is het belangrijk om te letten op dat jouw shampoo niet te agressief is. Sulfaten in de ingrediëntenlijst is vaak al een teken dat een shampoo jouw haar kan uitdrogen. Heb jij droog haar? Koop dan bijvoorbeeld een sulfaatvrije shampoo. Deze zijn gewoon verkrijgbaar in de drogisterij in het dorp.

Verzorgende haarproducten

Om je haar soms even extra te verzorgen, kun je verschillende verzorgende haarproducten kopen. Koop bijvoorbeeld een lekker haarmasker voor jezelf, en verwen je haar hier een keer per week mee. Een haarmasker zal net even wat dieper in je haar trekken dan een normale conditioner, en zal zo jouw haar extra voeding en hydratatie geven. Verder kun je een lekkere haarcreme na het douchen aanbrengen. Een haarcreme verzorgd je haar en legt een beschermend laagje over je haar, zodat je haar er glanzend en glad uitziet. Je kunt dit soort producten gewoon vinden bij jouw drogisterij, maar je kunt ook voor een luxer product terecht bij de kapper.

Gebruik minder hitte!

Het is altijd leuk om het haar te krullen of juist stijl te maken met hete tangen. Daarnaast is het natuurlijk altijd handig om het haar extra snel droog te krijgen met de föhn. Maar, de hitte die je op je haar gebruikt, zal je haar uiteindelijk enorm uitdrogen en beschadigen. Zo een stijltang kan namelijk wel opwarmen tot wel 230 graden! Probeer daarom ook zo min mogelijk gebruik te maken van hete tools op het haar. En wanneer je jouw haar toch even extra in model wilt brengen, zorg er dan voor dat je een hittebescherming gebruikt.

Met de juiste haarproducten en de juiste omgang met het haar, kun je jouw accessoire zo mooi mogelijk houden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende haarmaskers van Davines online bestellen. Zo zal jouw haar enorm zacht en gezond aanvoelen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie