Afbeelding
Foto Theme Photos via Unsplash

Tips voor het schilderen van muren binnen

Partnercontent

Van plan om de muren binnen te schilderen? Geef je geld niet uit aan professionele schilders, maar ga zelf aan de slag. Dat bespaart je niet alleen geld, maar ook als leek kun je prima een mooi eindresultaat behalen dankzij onze tips voor het schilderen van muren binnen. Het schilderen van muren binnen is de beste manier om de wanden van een nieuwe kleur te voorzien. Ze zien er weer mooi en fris uit. Lees snel verder voor meer tips voor het schilderen van muren binnen.

Welke verf kies je?

Voor het schilderen van muren binnen gebruik je een specifieke soort verf: muurverf. Het wordt ook wel latex genoemd. Muurverf is in allerlei varianten verkrijgbaar. Bovendien kun je de verf die je op het oog hebt laten mengen in allerlei kleuren. Een product van een hoge kwaliteit levert je het beste eindresultaat op.

Ben je nog op zoek naar een geschikte muurverf? Dan is Sikkens Alphacryl Pure Mat SF een aanrader. Dit is een schrobvaste muurverf met een extreem matte uitstraling. Dit product beschikt over een uniek isolerend vermogen. Daarnaast is dit product gemakkelijk om te verwerken en zorgen de unieke eigenschappen van deze verf ervoor dat de kans op de vorming van banen en strepen minimaal is.

Muren binnen schilderen voorbereidingen

Dek ten eerste alle oppervlakken in de omgeving af waar je geen verf op wilt krijgen. Hierbij kun je denken aan de vloer, plinten, kozijnen, stopcontacten en dergelijke. Reinig en ontvet de muur, herstel beschadigingen aan de muur, maak de muur stofvrij en zorg voor een droge muur voordat je gaat schilderen.

Het is aan te raden om te controleren in welke mate je muur een zuigende werking heeft. Dit kun je bekijken door wat water op de muur aan te brengen en te kijken hoe snel dit opgezogen wordt. Je kunt de zuigende werking van een muur tegengaan door een voorstrijkmiddel aan te brengen. Doe je dit niet, dan heb je een vergrote kans op de vorming van banen en kan het zijn dat je meer lagen aan moet brengen dan nodig is. Dat gaat gepaard met de nodige verspilling van verf. Hoe meer verf je moet gebruiken, hoe hoger de kosten voor deze klus zijn.

Muren binnen schilderen: het echte werk

Eerst schilder je de randen met een kwast. Vervolgens gebruik je een muurverfroller voor de grote oppervlakken van je wand. Met behulp van een verfbakje kun je zorgen voor een goede verdeling van de verf op je roller. Werk in vlakken van een vierkante meter en beweeg de roller zowel horizontaal als verticaal. Werk nat in nat en eindig altijd in verticale richting. Na een droogtijd van een aantal uur (afhankelijk van het product), breng je een tweede laag verf aan. Zo ontstaat een eindresultaat waar je 100% tevreden over zult zijn.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Talter Cultuurprijs voor regionale amateur kunstschilders 4 uur geleden
Afbeelding
'Eieren rapen in het kippenhok vond ze het mooist' 5 uur geleden
Afbeelding
WHC op jacht naar alle drie de Zilveren Schoenen 23 uur geleden
Afbeelding
Voetbalclinic bij 't Harde voor alle liefhebbers 30 jan, 11:17
Afbeelding
'Wie zijn verleden niet kent, heeft geen idee van het heden' 30 jan, 09:00
Afbeelding
Prima resultaten leden De Heuvelruiters uit Wezep 30 jan, 08:50
Afbeelding
't Harde in oefenduel langs Wilsum 30 jan, 08:41