Afbeelding
Foto Pexels

Ontspanning vinden is nog niet zo gemakkelijk

Partnercontent

We hebben het allemaal druk. En niet een beetje. Er zijn deadlines die gehaald moeten worden, de kinderen moeten naar school en naar hun clubjes en vriendjes worden gebracht en ook weer worden opgehaald. Je kunt nog net tijd vrij maken om iedere dag te koken voor je uitgeput op de bank gaat zitten. Maar dat kan niet al te lang, jij moet nog even naar de sportschool of een bakkie doen bij je ouders. Ondertussen loopt het huishouden bijna in het honderd en weet je alles nog net bij te benen. Aan echt ontspannen kom je niet vaak toe. Daar zul je echt tijd voor moeten inplannen. Hoe jij je ontspanning vindt, is heel persoonlijk.

Bezoek een wellnesscenter

In een wellnesscenter moet je echt even ontspannen. Je laat je telefoon in je kluisje en je bent er echt even uit. Je werk, het huishouden, de kinderen en alle andere verplichtingen moeten maar gewoon even wachten. Duik in een bubbelbad, doe een rondje sauna’s en eet een lekkere lunch. Schrijf je in voor een fijne massage en laat al je stress uit je masseren. Is je wellnessdagje voorbij? Ga dan, om de dag helemaal perfect te maken, nog even heerlijk uit eten. De kinderen zijn uit logeren, dus neem je tijd.

Leer iets nieuws

Je zou denken dat iets nieuws leren, je niet bepaalt helpt met ontspannen. Maar eigenlijk kan dat wel echt helpen. Je verzet dan je zinnen en denkt eens aan iets anders. Zo kun je een andere taal leren, gewoon omdat je dat leuk vindt. Of je verdiept je in de lokale geschiedenis. Of je sluit je aan bij een yogaklasje. Er is zoveel dat je nog niet weet, daar weet je vast zelf wel raad mee. Het is dan wel belangrijk om uit te gaan van je interesses. En die kunnen weer volledig los staan van je werk of van wat je al weet.

Ga gamen

Er zijn veel online games te vinden. Je kunt ervoor kiezen een gokspelletje te spelen op het internet, maar je kunt ook gewoon een spelletje spelen voor “de eer”. Wil je iets meer spanning? Dan kan het leuk zijn om een gokje te wagen. Dat kan tegenwoordig zonder de deur uit te gaan als je gokkasten online speelt. Het is dan wel altijd slim om alleen geld in te zetten dat je over hebt. Zo heb jij iets meer spanning en kun je ontspannen genieten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
'Je zoekt een manier om samen als gezin verder te gaan' 30 minuten geleden
Afbeelding
Talter Cultuurprijs voor regionale amateur kunstschilders 4 uur geleden
Afbeelding
'Eieren rapen in het kippenhok vond ze het mooist' 6 uur geleden
Afbeelding
WHC op jacht naar alle drie de Zilveren Schoenen gisteren
Afbeelding
Voetbalclinic bij 't Harde voor alle liefhebbers 30 jan, 11:17
Afbeelding
'Wie zijn verleden niet kent, heeft geen idee van het heden' 30 jan, 09:00
Afbeelding
Prima resultaten leden De Heuvelruiters uit Wezep 30 jan, 08:50