Afbeelding
Foto Pexels

Zo kun je gemakkelijk en snel je auto voordelig verzekeren

Partnercontent

Wanneer je in Nederland met je auto de openbare weg wilt betreden, dan ben je verplicht om je auto minimaal WA te hebben verzekerd. Deze verzekering zorgt ervoor dat je de schade aan een ander door jouw toedoen niet zelf hoeft te betalen. In plaats daarvan betaal je maandelijks een vast bedrag aan premie en worden de kosten door je verzekeraar betaald. Uiteraard kan het wel zijn dat een deel van de kosten voor eigen rekening komen, aangezien je te maken hebt met een stuk eigen risico. Omdat het per verzekeraar kan verschillen hoe hoog dit is, is het zeker aan te raden om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Om je een idee te geven hoe jij de voordeligste autoverzekering weet te vinden, hebben we een aantal handige tips voor je.

Welke verzekering heb je nu?

In Nederland kennen we drie verschillende soorten verzekeringen. Zo kun je je auto WA, WA+ of Allrisk verzekering. Bij een WA en WA+ verzekering wordt de schade aan de andere partij alleen vergoed en heb je bij een WA+ ook recht op vergoeding bij diefstal of natuurschade. Bij een Allrisk verzekeringen worden alle kosten logischerwijs vergoed. Het is dus belangrijk om te weten hoe je nu verzekerd bent. Het kan namelijk heel goed zijn dat je nog een allrisk verzekering hebt, omdat je enkele jaren geleden een nieuwe auto hebt gekocht. Meestal is het aan te raden om de eerste 3 tot 5 jaar voor een allrisk te gaan en daarna voor een WA+ of WA. Nu je weet welke verzekering je hebt, kun je aan de slag met het vergelijken van verschillende verzekeraars en daar je online je auto verzekeren.

Wat zijn je wensen

Nu je weet hoe je verzekerd bent, is het goed te kijken naar welke wensen je hebt. Iemand die alleen in het dorp rijdt heeft andere wensen, dan iemand die bijvoorbeeld dagelijks in het buitenland rijdt. Het is daarom dus van belang om te kijken hoeveel kilometer jij per jaar rijdt en vervolgens ook waar naartoe. Je zult namelijk zien dat het heel goed mogelijk is dat je ineens aan zaken denkt, die je eigenlijk helemaal niet meer wist. Stel dat je een wat oudere auto hebt, maar wel een dure muziekinstallatie in je auto hebt zitten, dan is het aan te raden om deze te verzekeren. Wanneer je dan alleen kiest voor een WA verzekeren, dan wordt deze bij eventuele inbraak of diefstal niet vergoed.

Online vergelijken

In de huidige tijd is het heel eenvoudig om met een paar drukken op de knop een overzicht te krijgen van verzekeraars waarbij jij terecht kunt voor het verzekeren van je auto. Door je wensen kenbaar te maken via de verschillende mogelijkheden die je op de website vindt, kun je gemakkelijk een specifiek overzicht genereren, zodat je een selectie overhoudt van enkele verzekeraars die voldoen aan de vooraf door jou gestelde eisen. Wel is het goed even iets verder te kijken, zodat je zeker weet dat je ook de welbekende ‘kleine’ lettertjes hebt gelezen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
'Je zoekt een manier om samen als gezin verder te gaan' 51 minuten geleden
Afbeelding
Talter Cultuurprijs voor regionale amateur kunstschilders 5 uur geleden
Afbeelding
'Eieren rapen in het kippenhok vond ze het mooist' 6 uur geleden
Afbeelding
WHC op jacht naar alle drie de Zilveren Schoenen gisteren
Afbeelding
Voetbalclinic bij 't Harde voor alle liefhebbers 30 jan, 11:17
Afbeelding
'Wie zijn verleden niet kent, heeft geen idee van het heden' 30 jan, 09:00
Afbeelding
Prima resultaten leden De Heuvelruiters uit Wezep 30 jan, 08:50