Afbeelding
dekunstvanfotografie.nl

Tips voor het kopen of zelf maken van jouw buitenkeuken.

Partnercontent

Een steeds groter deel van de Nederlanders is buiten aan het koken. Waar vroeger bij een barbecue eigenlijk niet verder gedacht werd dan een paar stukjes vlees en groente op hete kolen, worden er tegenwoordig hele gerechten gemaakt op de buitenkeukens. En dit gebeurt niet alleen in de zomer, nee, tegenwoordig het hele jaar door. Steeds meer mensen hebben een overkapping in de tuin met een mooie tuinset eronder om het hele jaar door te genieten van het buitenleven. Deze trend gaat goed samen met het koken van gerechten in de buitenlucht. Als je een buitenkeuken gaat kopen of zelf gaat maken, moet je wel de juiste keuze maken. Hieronder lees je hoe je jouw ideale buitenkeuken kiest. 

Wat is een buitenkeuken? 

Een buitenkeuken is, zoals de naam al zegt, een keuken die je buiten gebruikt. Je haalt eigenlijk dezelfde elementen van binnen naar buiten en dit kan soms niet gek genoeg. Bij een buitenkeuken heb je een blad om op te snijden, kasten om je spullen kwijt te kunnen en vaak ook nog een spoelbak en/of koelkast. Waar je voorheen vooral buitenkeukens op gas had, worden er nu ook steeds meer buitenkeukens om houtskoolbarbecues heen gebouwd of een combinatie van beide. Dit is uit te breiden met vele extra’s zoals pizzaovens, rookovens, infrarood rotisseriebrander, enz. 

Wat wil je bereiden? 

De keuze voor de juiste buitenkeuken is erg afhankelijk van de gerechten die je erop wilt bereiden. Denk voordat je een buitenkeuken gaat kopen eerst goed na hoe vaak je deze wilt gebruiken en voor welke gerechten. Als je van plan bent regelmatig uitgebreide gerechten te maken op de buitenkeuken, ga dan voor een buitenkeuken waar je veel extra accessoires kwijt kunt en die een groot werkblad heeft. Zo heb je genoeg ruimte om de gerechten klaar te maken en de extra hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een draaipit, Dutch oven of een pizzasteen kwijt kunt. Je kunt een complete buitenkeuken kopen, maar je kunt ook zelf een ombouw maken. Daarnaast is het ideaal, wanneer je veel buiten eet om voor tuinmeubelen te gaan waar je aan kunt eten.

Zelf een buitenkeuken maken 

Natuurlijk zal je zelf een barbecue moeten aanschaffen, maar daaromheen kan je zelf een mooie ombouw maken. Het makkelijkste is om van hout een ombouw te maken waar je barbecue invalt. Naast de barbecue kan je een blad neerleggen en eventueel een spoelbak en een koelkast toevoegen. Nadat je een barbecue hebt aangeschaft moet je eerst een tekening maken. Zorg dat je barbecue mooi valt in het gat wat je hebt gemaakt en bekijk hoeveel ruimte je nodig hebt om te snijden. Hoe groot je kasten moeten zijn om alles op te bergen is afhankelijk van hoeveel accessoires je hebt. Hou er ook rekening mee dat als je eenmaal de smaak te pakken hebt er zo weer een hoop nieuwe accessoires bij kunnen komen. 

Een buitenkeuken hoeft helemaal niet groot te zijn. Als je denkt aan een buitenkeuken denken mensen al snel dat dit niet iets voor bij hun in de tuin is, maar tegenwoordig zie je steeds meer compacte buitenkeukens ook voor de wat kleinere tuinen. Als je zelf aan de slag gaat kan je het natuurlijk zo groot maken als je zelf wil. Hou wel rekening met wat je voor de rest nog in de tuin hebt staan en vind een mooie balans tussen je tuinset, loungeset en inrichting van de tuin. 

Waar let je op bij het kopen?

Als je weet wat je wilt gaan bereiden en hoe vaak je gebruik wilt maken van je buitenkeuken, kan je op zoek gaan naar jouw ideale buitenkeuken. Afhankelijk van al je wensen stel je een budget in en dan kan je op onderzoek gaan. Let er goed op dat je de juiste maten bij je hebt als je op zoek gaat. Verder moet je helder voor jezelf hebben of je op gas of op houtskool wil barbecueën of misschien wel allebei. Heb je niet veel ruimte? Maak dan de afweging of je een kleinere barbecue kies en een groter werkblad of andersom. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
'Je zoekt een manier om samen als gezin verder te gaan' 1 uur geleden
Afbeelding
Talter Cultuurprijs voor regionale amateur kunstschilders 5 uur geleden
Afbeelding
'Eieren rapen in het kippenhok vond ze het mooist' 7 uur geleden
Afbeelding
WHC op jacht naar alle drie de Zilveren Schoenen 30 jan, 14:15
Afbeelding
Voetbalclinic bij 't Harde voor alle liefhebbers 30 jan, 11:17
Afbeelding
'Wie zijn verleden niet kent, heeft geen idee van het heden' 30 jan, 09:00
Afbeelding
Prima resultaten leden De Heuvelruiters uit Wezep 30 jan, 08:50