Afbeelding
Afbeelding van Dariusz Sankowski via Pixabay

Een auto leasen als zelfstandig ondernemer in Elburg? Zo doe je dat

Partnercontent

Wanneer je een eigen bedrijf hebt in Elburg is het verstandig om een auto voor de zaak te regelen. Zo kun jij op een representatieve manier klanten en bedrijven bezoeken. Je hebt veel opties hoe je aan zo’n auto kunt komen, maar de beste optie waar je voor kunt kiezen is het leasen van een auto. Er zitten namelijk veel voordelen verbonden aan het zakelijk leasen van een auto, vooral wanneer je kiest voor financial lease. Hieronder lees je alles wat je moet weten voordat je een auto gaat leasen.

Voordelen van een zakelijke auto leasen

Er zijn genoeg voordelen te koppelen aan een lease auto zakelijk. Het is vooral voordelig wanneer je kiest voor financial lease, zoals net al werd benoemd. Met een financial leaseauto is het namelijk zo dat je direct al economisch gezien eigenaar bent van het voertuig dat je leaset. Aan het eind van je leasecontract ben je ook eindelijk juridisch eigenaar van het voertuig. Je kunt het vergelijken met een hypotheek voor een huis: maandelijks betaal je het huis af en aan het einde van de hypotheek is het huis van jou.

Verder heb je als ondernemer bij financial lease ook recht op veel fiscale voordelen zoals renteaftrek, investeringsaftrek en afschrijving. Verder heb je ook het voordeel dat je niet vastzit aan een bepaald aantal kilometers per jaar. Het maakt dus niet uit hoever je rijdt met een financial lease auto.

Hoe kun je een auto leasen?

Een auto leasen is eigenlijk helemaal niet zo heel erg lastig. Je kunt namelijk gemakkelijk naar een leasebedrijf gaan die allerlei verschillende auto’s voor je klaar heeft staan; vooral wanneer je een occasion wil leasen. Een leasemaatschappij maakt voor jou een leasecontract klaar met alle voorwaarden die bij een leaseauto komen kijken. Wanneer alle partijen akkoord zijn kun je het contract ondertekenen en heb je een representatieve leaseauto voor de zaak.

Ontdek de verschillende leasevormen

Het ligt er natuurlijk wel aan welke leasevorm je kiest, bij beide vormen zitten andere voorwaarden. Zo heb je natuurlijk financial lease, maar naast dat heb je ook nog operational lease en private lease. Bij financial lease ben je dus economisch zelf verantwoordelijk voor de auto. Je kunt ermee doen wat je wil, bijvoorbeeld laten bestickeren. Bij operational lease ben je niet zelf de eigenaar van de auto, je betaalt elke maand een vast bedrag en de auto blijft van het leasebedrijf. Uiteindelijk lever je de auto na het leasecontract weer in. Bij private lease kun je privé een auto leasen tegen een vast bedrag per maand. Denk dus wel goed na welke vorm het beste bij jouw bedrijf past. Wanneer je dat hebt besloten, kun je gaan rijden in je gloednieuwe leaseauto.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Burgemeester in gesprek met ProRail over plaatsing camera’s bij NS-station 6 uur geleden
Afbeelding
Een eeuw Hervormd Elim in ‘t Harde: ‘Altijd al een hechte dorpsgemeenschap’ 13 uur geleden
Afbeelding
Woningbouw in Elburg: gemeenteraad geeft college steuntje in de rug 27 sep, 15:23
Afbeelding
‘Kleuren van de ziel- verrast door de Joodse mystiek’ 27 sep, 12:06
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ‘t Harde schiet uit z’n slof 27 sep, 11:15
Afbeelding
Run for the Message gaat voor 9e editie 27 sep, 09:31
Afbeelding
‘Dit maak je maar één keer in je leven mee’ 27 sep, 08:32