Afbeelding
Foto Pexels

Echt uitpakken met een barbecue doe je zo!

Partnercontent

Wil jij jouw barbecues naar een hoger level tillen? In dit artikel lees je verschillende tips hoe jij écht uitpakt met een barbecue. Wellicht kan je deze tips toepassen tijdens een buurtbarbecue. Zo kan je jouw nieuw geleerde kennis laten zien aan jouw buren. Trommel jouw buren of vrienden uit Elburg op en geniet ervan!

1. Vlees

Eten is de ster van de show van een barbecue. Daar gaat het immers om. Bij een barbecue hoort goed vlees. In plaats van de standaard speklapjes, kipspiesjes en worstjes kan je ook eens ander vlees uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk stuk Japans of Australisch Wagyu beef. Kies eens vlees dat anders is dan ‘normaal’ en verras hier jouw gasten mee. Zo til je jouw barbecues tot een hoger niveau.

Probeer ook eens af te wijken van het standaard barbecuepakket dat je bij de supermarkt kan halen. Haal eens heerlijk vlees van de slager. Dat maakt al veel verschil. Wellicht heb je geen tijd om vlees bij een slager te halen. Ook dan niet getreurd, want je kunt zelfs online vlees kopen. Dat maakt het een stuk makkelijker.

2. Vegetarisch

Natuurlijk wil je dat er bij jouw barbecue voor iedereen wat wils is. Zorg dan dat er voldoende vegetarische opties zijn. Behalve vlees kan je ook vegetarisch vlees halen of groente grillen. In plaats van simpelweg groente te grillen, kan je deze ook vullen. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een heerlijke kaas zoals feta. Ook gepofte aardappel van de barbecue is overheerlijk. Zo zorg je goed voor de vegetarische buren!

3. Bijgerechten

Ook kan je die simpele salade vervangen met iets anders. Er staan genoeg heerlijke frisse zomersalades online die je kunt maken voor bij de barbecue. Bijvoorbeeld salades met frisse stukjes watermeloen. Natuurlijk kan je met een heerlijk stokbrood niet fout gaan.

4. Muziek

Wil je de gezelligste barbecue van de buurt? Dan kan goede muziek niet missen natuurlijk! Hierdoor is de sfeer op jouw barbecue op en top. Iedereen kan gezellig meezingen of zelfs meedansen. Als je daar niet van houdt kan je altijd wat rustigere muziek opzetten, voor op de achtergrond. Dit zorgt ervoor dat het niet te stil voelt tijdens het smullen van het heerlijke vlees dat jij hebt bereid.

5. Aankleding

Ook de aankleding is natuurlijk van belang. Door een leuke aankleding ziet het er ook erg gezellig uit. Hang eens leuke lichtjes op of koop grappige papieren bordjes. Dit maakt jouw barbecue verschillend dan dat van een ander.

advertentie
advertentie
Afbeelding
NLG Arbo Business Partner bij Business Club 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten Noord-Veluwe niet te spreken over opkopen stikstofrechten door Lelystad Airport 9 uur geleden
Afbeelding
Elburgse Tieners voelen zich al tien jaar thuis op andere plek 12 uur geleden
Afbeelding
Gezamenlijk kerstconcert van drie koren in ‘t Harde 13 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek Noordeinde bewijst zich 14 uur geleden
Afbeelding
Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal: OWIOS en VSCO’61 treffen koploper en runner-up 8 dec, 12:40
Afbeelding
Winnaars sinterklaasactie in Oosterwolde 8 dec, 11:35