Afbeelding
Foto door LinkedIn Sales Navigator

Hoe word je marketing manager?

Partnercontent

Weet jij wat jouw droombaan is en is dat een toekomst als marketing manager? Een marketing manager houdt zich bezig met de marketingafdeling binnen een organisatie. Als marketing manager kijk je naar de doelstellingen en hoe je deze kan bereiken. Klinkt dit echt als iets voor jou? Of ben je benieuwd welke online marketing opleiding of andere studie je hier voor moet volgen? Lees dan verder.

Wat doet een marketing manager?

Een marketing manager bepaalt de doelstellingen, het marketingbeleid en welke stappen er genomen moeten worden om deze doelstellingen te behalen. Daarnaast doe je onderzoek naar de consument. Waar ligt de behoefte? Waar zitten de potentiële klanten? Wat doet de concurrentie? Aan de hand van dit soort onderzoeken kan jij een strategie opstellen en zo zorg jij dat een bedrijf of organisatie haar producten en/of diensten kan verkopen en dat je concurrenten een stap voor blijft.

Welke opleiding moet ik volgen om marketing manager te worden?

Je hebt besloten om marketing manager te worden. Maar welke opleiding moet je daarvoor volgen om een goede basis te leggen voor deze baan? Er is geen specifieke opleiding die je moet hebben om aan de slag te gaan als marketing manager. Er zijn wel een aantal opleidingen die de basis leggen om deze baan te vervullen. De opleidingen die passen bij een baan als marketing manager zijn:

  • Commerciële Economie
  • Marketing Management
  • Bedrijfskunde
  • Communicatie

Buiten deze opleidingen kan je altijd bijscholen met trainingen en cursussen. Deze trainingen en cursussen kunnen van een aantal maanden tot twee jaar duren. De overheid stelt momenteel een STAP-subsidie beschikbaar, met deze subsidie kan je tot 1000 euro subsidie krijgen om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren en/of je zelf om te scholen.

Wil jij een marketing manager worden, maar weet je niet hoe? Dan leg je met een opleiding als Commerciële Economie, Marketing Management, Bedrijfskunde en Communicatie een goede basis om aan de slag te gaan als marketing manager. Maar ook als je een andere opleiding hebt gevolgd kan je met trainingen en cursussen ook bijscholen om deze baan goed te kunnen vervullen. Bijvoorbeeld met de NIMA opleidingen. Als marketing manager doe jij onderzoek naar de behoefte aan de consument. Daarnaast bekijk je wat de concurrentie doet en blijf je hun een stapje voor. Aan de hand van onderzoeken als deze stel jij een strategie op en zorg je met behulp van deze strategie dat de doelstellingen worden behaald. Zo zorg jij er voor dat jij de producten en/of diensten van je bedrijf of organisatie verkoopt.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41