Afbeelding
Foto Pexels

Met deze tips kom je binnen no-time aan het werk zonder een diploma

2 mei 2022 om 13:39 Partnercontent

Afwijzing na afwijzing. Het is dagelijkse koek wanneer je geen diploma hebt en toch snel aan de slag wilt. Je solliciteert op enorm veel functies, maar het lukt je niet om die ene leuke baan te krijgen. Het lijkt erop dat je tegenwoordig overal een diploma voor moet hebben. Gelukkig is dit niet helemaal waar. Werk je graag binnen en hou je van regelmaat? Dan is een functie in de horeca of een magazijn iets voor jou. Ben je toch liever buiten en tussen de mensen? Dan kan je binnen no-time bouwopruimer of verkeersregelaar worden. Zo zijn er genoeg leuke banen. Speciaal voor jou hebben we een aantal tips op een rijtje gezet, zodat je snel en zonder een diploma, een nieuwe leuke baan kan krijgen.

Tip 1: Ga voor een korte training of cursus

Is lang studeren niets voor jou? Dat snappen we natuurlijk heel goed. Gelukkig heb je nog genoeg kansen als je hier niet van houdt. Er zijn veel banen waar je aan de slag kan gaan, nadat je hier een korte training of cursus voor hebt gehad. Er zijn hele korte trainingen en cursussen die jou een échte specialist maken. Vaak geeft het bedrijf waar jij in dienst gaat deze training of cursus en ga je ook voor hen aan het werk. Neem bijvoorbeeld het eerder genoemde beroep: verkeersregelaar. Voor deze functie volg je een korte 3-daagse training, ben je binnen no-time aan de slag en leid jij alle verkeersdrukte in goede banen.

Tip 2: Kom uit je comfort zone

Wij zijn snel geneigd om te zoeken naar banen die we kennen of eerder beoefend hebben. Hierdoor blijven we in onze zogenoemde ‘comfort zone’. Als je verder durft te zoeken, kom je vaak banen tegen, waar je misschien niet eerder over na hebt gedacht. Ga dit avontuur aan. Des te sneller verdien je je geld en ben je weer écht belangrijk. Bij Binck vind je veel beroepen waar je snel kan werken zonder diploma.

Tip 3: Doorgroeien en carrière maken zonder diploma? Dat kan!

Wil je graag doorgroeien, maar heb je geen zin om een lange opleiding te volgen? Dat kan natuurlijk. Hou in dit geval altijd je doel voor ogen en probeer harder te werken dan de rest. Het zal mensen binnen het bedrijf opvallen dat je zo hard je best doet. Hierdoor maak je de kans groter dat je een hogere functie krijgt binnen het bedrijf waar jij werkt.

Kortom: er zijn genoeg hele belangrijke banen en kansen waar je snel je geld kan gaan verdienen zonder dat je een diploma hebt. Soms moet je hier een korte cursus of training voor volgen. En in andere gevallen kan je direct aan de slag.  Wij zeggen: ga zo snel mogelijk aan de slag en kijk vandaag nog naar hele leuke vacatures. Kijk bijvoorbeeld direct op binckwerk.nl.        

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie