
Dit moet je weten over geld lenen bij de bank
Mensen lenen liever geen geld van een bank. Hartstikke logisch, want op de lange termijn zal je dit alleen maar geld kosten. Toch kan een lening aanvragen alsnog nodig zijn in sommige gevallen, bijvoorbeeld als je auto plotseling kapotgaat en je niet de financiën hebt om een vervanger aan te schaffen. Het is dan over het algemeen een aanrader om geld te lenen bij de bank, wat een betrouwbare manier van lenen is. In dit artikel kun je meer lezen over zo’n lening.
Bij welke banken kun je geld lenen?
Het is in de meeste gevallen mogelijk om geld te lenen bij je eigen bank, al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een lening af te sluiten bij een andere bank. Vrijwel altijd zullen de voorwaarden voor het lenen van geld gelijk zijn, al kan er wel een groot verschil zijn tussen de verschillende banken. Dit gaat namelijk over het rentepercentage dat je betaalt over de lening. Hier kan een groot verschillen zitten tussen de banken die leningen aanbieden in Nederland. Je moet dus eigenlijk altijd kiezen voor een lening met de laagste rente aangezien je op deze manier relatief veel geld kunt besparen. Zorg er bovendien voor dat je geld leent bij een bank die van de AFM, Autoriteit Financiële Markten, een vergunning heeft gekregen. Hierdoor weet je zeker dat de kredietverstrekker betrouwbaar en veilig is.
Uit welke leningen kun je kiezen?
Als je geld wilt lenen bij de bank dan heb je twee leningen waaruit je kunt kiezen: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Over het algemeen wordt het aanbevolen om voor een persoonlijke lening te gaan als je één keer een uitgave gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van die nieuwe auto die in de introductie genoemd werd, maar een persoonlijke lening is ook geschikt voor een verbouwing in huis of een vakantie. Een doorlopend krediet is juist beter als je meer financiële ruimte nodig hebt over een langere periode. Vooraf spreek je met de bank een kredietlimiet af, dit is het maximale bedrag dat je kunt lenen. Je hoeft overigens niet beslist het volledige bedrag te lenen, je kunt juist ook voor een deel ervan kiezen.
Hoeveel kost het lenen van geld bij de bank?
Geld lenen kost geld, we hebben het allemaal ondertussen al tig keren gehoord. Desondanks klopt het als een bus. Je zult altijd meer geld terug moeten betalen aan de bank dan wat je geleend hebt. Maar, hoeveel geld lenen precies kost, verschilt per bank. Ook zijn er een paar aspecten die van invloed zijn op de kosten die je zult moeten betalen. Dit geldt onder meer voor het type lening, waar je hierboven al over hebt gelezen. Daarnaast spelen ook de looptijd van de lening, de hoogte van het leenbedrag en de hoogte van het rentepercentage hierbij een rol. Ga dus zelf op onderzoek uit om erachter te komen hoeveel een lening bij de bank precies zal kosten.