Kakunyu Junior School in Oeganda
Kakunyu Junior School in Oeganda Astrid de Bruin

Open huis bij JAM Nederland voor adoptieschool in Oeganda

17 september 2023 om 18:14 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 23 september a.s. houdt JAM Nederland haar eerste open dag aan de Laan 1940/1945 nr 1 in Harderwijk. Tijdens het open huis, van 9.00 – 15.00 uur, is iedereen welkom om een kijkje te nemen in het sfeervolle pand, een kopje koffie of thee te komen drinken of om mee te doen aan een van de activiteiten. 

Die dag staat geheel in het teken van geld ophalen voor adoptieschool Kakunyu Junior School in Oeganda. Er valt van alles te beleven bij JAM, die tevens meedoet aan de rommelroute in de Zeebuurt, en zelf ook spullen daarvoor verkoopt. Verder is er live-muziek van 11 tot 12 uur, kunnen kinderen de hele dag knutselen of grabbelen en is er een win-actie. Er zullen ook heerlijke zelfgemaakte baksels verkocht worden. Tevens is er een inloopspreekuur waar ouders terecht kunnen met al hun vragen opvoedvragen. Het belooft een gezellig dag te worden! 

Kakunyu Junior School 

Afgelopen schooljaar zijn Astrid en Jona de Bruin en Jantine van Hunenstijn naar Oeganda geweest om de Kakunyu Junior School te bezoeken. Ze werden met open armen ontvangen en mochten meekijken hoe het onderwijs daar verschilt van dat hier in Nederland. De verschillen zijn enorm. Klassen kunnen wel uit 90 leerlingen bestaan en er zijn lang niet altijd genoeg schoolboeken voor iedereen. JAM draagt graag bij aan beter onderwijs door een train-de-trainer programma voor de docenten van deze school te bekostigen en door het leesonderwijs daar te stimuleren. Tenslotte wil JAM graag dat zoveel mogelijk kinderen naar school kunnen. Dit schooljaar zijn al drie kinderen naar school gegaan dankzij de opbrengsten van de eerste sponsoractie van JAM onder het eigen personeel! Hopelijk kunnen dat er nog meer worden met de opbrengsten van het open huis. Zien we u a.s. zaterdag?

JAM Nederland, hoofdlocatie Laan 1940-1945 nr 1 in Harderwijk. JAM heeft ook locaties in Nijkerk, Nunspeet, Elburg en Zeewolde.

Meer info: jamnederland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie