Afbeelding
Pixabay

Lokale kranten van Elburg gaan samen

Overig

ELBURG De huis-aan-huiskranten van Regio Uitgevers (bekend als de Veluwe Koerier en Nunspeter Koerier) en BDUmedia (bekend als Nunspeet Huis-aan-Huis, Huis-aan-huis Elburg en Huis-aan-Huis Oldebroek) bundelen vanaf 1 september hun krachten. Het personeel van beide uitgevers blijft werkzaam voor de lokale nieuwsbladen.

Inmiddels bestaat Veluwe Koerier een kleine drie jaar en is de Nunspeter Koerier sinds vorig jaar september actief. Tegelijkertijd keerde BDUmedia in het najaar van 2021 terug op dit deel van de Veluwe. De uitgever nam toen Nunspeet Huis-aan-Huis, Huis-aan-Huis Elburg en Huis-aan-Huis Oldebroek over van DPG Media.

Beide uitgevers hebben geregeld contact gehad aangezien beiden in hetzelfde gebied actief zijn. Die gesprekken hebben ertoe geleid dat in de zomermaanden samengewerkt wordt op het gebied van drukken en verspreiden. Dat was een eerste stap om samen te werken. Vanaf 1 september worden de krachten echt gebundeld. Zowel het redactie- als het verkoopteam van beide uitgeverijen blijven, vanuit een nieuw opgericht bedrijf (NEO Media bv), gezamenlijk werken aan de lokale kranten in Nunspeet, Elburg en Oldebroek. De nieuwe uitgever van dit bedrijf is Dave van de Streek.

De komende periode wordt door de betrokken journalisten en verkopers gewerkt aan de samenvoeging. De titelnamen Nunspeet Huis-aan-Huis, Huis-aan-Huis Elburg en Huis-aan-Huis Oldebroek blijven gehandhaafd. Adverteerders en lezers van Veluwe Koerier en Nunspeter Koerier zullen zich ook zeker kunnen herkennen in (de inhoud van) deze titels.

Door de krachten te bundelen verwachten beide uitgeverijen een sterkere lokale krant te kunnen blijven maken, die zowel op papier als online alle inwoners voorziet van nieuws en informatie over hun woonplaats, en die de ondernemers een veelgelezen podium biedt om hun klanten te bereiken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41