Afbeelding
James De Mers via Pixabay

Noord-Veluwse scholen strijden tegen textielafval

Overig

ELBURG/OLDEBROEK Van 14 maart tot en met 7 april vindt de Textiel Race Noord-Veluwe plaats. Leerlingen van tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Al het opgehaalde wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis.

Wie in de buurt van de scholen woont kan tussen 14 maart en 7 april het textiel gratis laten ophalen. Aanbieden kan op https://textielrace.nl/. Denk bij textiel aan een oude trui, sokken, oude gordijnen of een oude handdoek.

Wie textiel inlevert draagt er aan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. Als dank voor het online aanmelden van kleding en oud textiel ontvangt men kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life.

De scholen die in Noord-Veluwe meedoen zijn: de Wildemaet en de Blerck (Elburg), CNS de Regenboog en basisschool Noordermerk (Oldebroek), basisschool Immanuel (Nunspeet), CBS de Bron en Al Islaah (Harderwijk), de Cantharel en PCB Margriet (Ermelo) en de Bron (Putten).

De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief van de gemeenten Elburg, Oldebroek, Nunspeet, Ermelo, Putten en Harderwijk i.s.m. textielinzamelaar Sympany.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41