Tijdens de opening was een rondleiding door de nieuwe belevingstuin onderdeel van het programma.
Tijdens de opening was een rondleiding door de nieuwe belevingstuin onderdeel van het programma. José Oosthoek

Belevingstuin Het Nieuwe Feithenhof is topprestatie

1 december 2021 om 08:16 Nieuwbouw

ELBURG Onder belangstelling van bewoners, omwonenden, medewerkers en vrijwilligers van Het Nieuwe Feithenhof werd afgelopen zaterdag de nieuwe tuin officieel geopend. In een periode van veertien weken is de slagzin ‘Van Puin naar Tuin’ concreet geworden.

Bertus Wijnne van de EBF-Foundation en wethouder Henk Wessel knipten het lint door als officiële openingshandeling. ,,Het bijzondere van de totstandkoming van de tuin is de manier waarop”, aldus de wethouder. ,,Het is een initiatief vanuit de gemeenschap en met de EBF-mannen die zoveel geld ingezameld hebben, is het dus mogelijk om dit te presteren. Geweldig!”

Na de symbolische opening maakten de aanwezigen een wandeling door de tuin. De bomen en planten - er zijn 3500 vaste planten in de grond gezet - werden bewonderd en er werd stil gestaan bij de nieuwe volière. Het gezelschap kon plaatsnemen onder partytenten en Egbert Bos heette iedereen van harte welkom: ,,Door corona hebben we vertraging opgelopen, maar daardoor hebben we meer geld binnen gehaald. Dat is dan weer een voordeel.”

,,De WZU had geen budget voor de tuin”, aldus Egbert van der Steege, manager bedrijfsvoering WZU. ,,Maar EBF was stellig: die tuin moest er komen en de slagzin ‘Van puin naar tuin’ was geboren. Vervolgens is het idee omarmd, door de gemeenschap, door ondernemers, door de gemeente en inmiddels is het zo ver. Een prachtig geschenk! De tuin heeft al onze verwachtingen meer dan overtroffen en ik wil iedereen hartelijk bedanken.”

,,Buiten zijn vermindert stress, daarom is deze tuin zo belangrijk voor ons”, sprak Petra Meijers, locatiemanager van Het Nieuwe Feithenhof. ,,En niet alleen het eindresultaat telt, het proces zorgde ook voor veel gespreksstof. In de tuin kunnen we mijmeren, wandelen en de zintuigen prikkelen. Ik bedank ook Stichting WIEL en Rotary Oldebroek/Elburg voor de duofiets, zodat we ook kunnen bewegen. We verbeteren zo de kwaliteit van leven.”

,,Voor een kleine stichting als de onze was een nieuwe volière een heel bedrag maar samen met EBF en door de donateurs is het gelukt. De vogels zijn geschonken door de vogelvereniging”, aldus preses Jan Westerink. 

Bertus Wijnne bedankte Bovendorp & Sellies.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie