Fanfareorkest De Eendracht
Fanfareorkest De Eendracht eigen foto

Fanfareorkest De Eendracht gaat voor nieuwe koers

18 november 2023 om 11:29 Muziek

Na een periode van uitdagingen en aanzienlijke veranderingen in de orkestsamenstelling, kondigt Fanfareorkest De Eendracht met enthousiasme aan dat ze op het Concertconcours op 11 november in Enschede met veel complimenten van de jury een nieuw plaatsingsadvies in de 2e divisie heeft omarmd. 

Onder leiding van dirigent Alexis Artavanis heeft De Eendracht niet alleen een nieuw muzikaal pad betreden, maar ook gekozen voor uitdagende stukken uit de 2e Divisie. Dit leverde een opmerkelijke erkenning op van de jury, die de uitvoeringen van de muziek als 1e divisie-waardig bestempelde.

“Prachtig orkest! Op vele plekken is zeer veel kwaliteit en muzikaliteit aanwezig!”

Juryleden Arnold Span, Jos Zegers en Hennie Ramaekers hebben met bewondering en respect naar het optreden van De Eendracht geluisterd. Het orkest begon haar optreden met het zeer fraai neergezette inspeelwerk Deep Harmony. Tijdens de uitvoering van het door Eric Swiggers gecomponeerde concertwerk Fleodrodum schitterden de muzikanten met geraffineerd orkestspel en een goede interactie tussen orkest en dirigent. De finale met Flashback van Jan de Haan werd gewaardeerd als een mooie muzikale uitvoering met visie.

Met vastberadenheid, muzikale passie en een frisse visie wil De Eendracht verder bouwen aan het prachtige orkest dat ze hebben gevormd.

De muzikanten van De Eendracht nodigen het publiek uit om te genieten van hun nieuwe muzikale avontuur tijdens het aankomende nieuwjaarsconcert op zaterdag 20 januari in kerkgebouw Het Noorderlicht in Wezep. Dit evenement belooft niet alleen een muzikale traktatie te worden, maar ook een viering van de vernieuwde spirit en het voortdurende streven naar muzikale saamhorigheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie