Deo Cantemus met dirigent Bert Gelderman.
Deo Cantemus met dirigent Bert Gelderman. Ruud Wijnne

Voorjaarsconcert Deo Cantemus met Witter Mannen Ensemble en sopraan Ilse Overeem op vrijdag 12 april in de Gereformeerde Kerk te..

26 maart 2024 om 11:17 Muziek Ingezonden

Voorjaarsconcert interkerkelijk koor ‘Deo Cantemus’ 12 april  in Gereformeerde Kerk te Doornspijk.

Op vrijdag  12 april 2024 geeft het interkerkelijk koor ‘Deo Cantemus’ uit Doornspijk een Voorjaarsconcert in de Gereformeerde kerk te Doornspijk. Het  is al een jarenlange traditie dat Deo Cantemus een Voorjaarsconcert geeft. Tijdens de corona epidemie was er een korte onderbreking maar gelukkig kan Deo Cantemus weer concerten geven. Dit Voorjaarsconcert wordt gratis aan de bevolking aangeboden. Aan dit concert werken mee Ilse Overeem , sopraan en  het Witter Mannen Ensemble. Dit mannenensemble is ontstaan tijdens de corona periode toen alleen nog maar kleinere groepen mochten zingen. Inmiddels is dit ensemble uitgegroeid tot een gevraagd ensemble in de regio. Het Witter Mannen Ensemble staat onder leiding van Herman Witter.

 Het koor wordt begeleid , op de vleugel, door de   bekende pianist Marijn de Jong. Herman Witter begeleidt de samenzang en het koor op het orgel.  Dirigent Bert Gelderman  heeft deze avond de algehele leiding .

Er is een gevarieerd programma samengesteld waarbij  Deo Cantemus en het Witter Mannenensemble elkaar afwisselen. Sopraan Ilse Overeem zal zowel aan Deo Cantemus als aan het Witter Mannenensemble haar medewerking verlenen. Ook zal ze een tweetal solostukken ten gehore brengen.

Het concert begint om 20.00 uur en de kerkdeuren gaan om 19.30 open. Het concert is gratis,  wel is er, na afloop van het concert, een collecte voor de te bestrijden onkosten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie