Het bruidspaar met het burgemeesterspaar.
Het bruidspaar met het burgemeesterspaar. Wijnand Kooijmans

Militaire dienst leidde tot romance tussen paar

7 februari 2024 om 11:00 Mensen

Mannes Vlieger en Lena den Hartog mochten herdenken dat ze vijfenzestig jaren waren getrouwd. Reden voor burgemeester Jan Nathan Rozendaal en zijn echtgenote hen een dag later te feliciteren in hun woning in ‘t Harde.

Wijnand Kooijmans

De bruid vierde op haar trouwdag tevens haar tweeëntachtigste verjaardag, de bruidegom is vier jaar ouder. Mannes was in zijn militaire diensttijd gelegerd in Gorkum. “Je ging dan wel met je maten op stap en zo ontmoette ik in Leerdam Lena.” Dat leidde al snel tot een huwelijk. 

Lena verhuisde naar ‘t Harde en dat was voor haar toch wel even een cultuurschok. Gewend aan stromend water en een douchte moest ineens water uit een put worden gehaald en kwam de teil er aan te pas bij de wasbeurten. Pas later toen ze verhuisden naar de Dennenlaan kwam er een douchte. Lena: “Je doet alles voor de liefde om met je man samen te staan. Maar die douche....daar heb ik wel even langer onder gestaan.”

Het bruidspaar kwam eerst in te wonen bij de ouders van Mannes. Die hadden een stuk grond van vierduizend vierkante meter. De bruidegom heeft later bij de gemeente een aanvraag gedaan om hier zelf een huis te mogen bouwen, maar dat werd afgewezen. Inmiddels staan er wel allemaal woningen. Veertig jaar lang woonden ze aan de Dennenlaan. Een gebied dat eerst nog tot de gemeente Oldebroek behoorde. Inmiddels wonen ze al weer jaren aan de Middelweg in ‘t Harde.

Uit het huwelijk werden drie dochters geboren. Inmiddels hebben ze zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Twee zijn er op komst in de maanden juni en juli. Het feest wordt gevierd in Oldebroek, al kwamen de kinderen wel langs op hun trouwdag, mede gezien de verjaardag van hun moeder.

Mannes werkte veertig jaar als burger bij Defensie in Amersfoort en Wezep, maar is inmiddels al dertig jaar met pensioen. Hij doet nog wel de tuin. Lena heeft dertig jaar gewerkt bij Icare, de laatste tien jaar als verpleegkundige. Ze moest nog doorwerken toen haar man met pensioen ging. “Toen heb ik hem maar huisman gemaakt.”

Beiden zijn blij met de goede band die ze met hun kinderen hebben. Al is Lena inmiddels wel helemaal vertrouwd met ‘t Harde, Veluws praten hebben de bruid en de kinderen nooit gedaan. “In het begin vonden ze mij een beetje een kakker uit de stad. Inmiddels ken ik door mijn werk hier meer mensen dan mijn man.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie