Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Shutterstock

O.V.O. stopt met Sinterklaasintocht: ‘Willen ons niet in landelijke discussie mengen, maar dat is niet de hoofdreden’

22 september 2023 om 14:21 Maatschappelijk

Ondernemersvereniging Oldebroek (OvO) stopt met het organiseren van de jaarlijkse intocht van Sinterklaas. Dat geeft het bestuur aan in een mail richting de leden. “Dit doen we vanwege de kosten, tijd en energie. Ook vanwege de landelijke discussie waar wij ons niet in willen mengen, maar dat is niet de hoofdreden. Ook vinden wij dat het breder getrokken kan en moet worden dan alleen de O.V.O.”

Barry Wensink

Het bestuur geeft aan dat het in overleg is met de gemeente, Oldebroek voor mekaar, Goed Bezig en diverse speeltuinverenigingen. “We zitten om tafel en het lijkt er naar uit te zien dat de speeltuinvereniging de intocht gaat overnemen.”

Toch blijft OvO nog wel betrokken bij de intocht in Oldebroek. “Als bestuur hebben we wel overleg gehad wat we nog wel blijven doen tijdens de intocht. Onder andere de cadeautjes voor de winnaars van de tekenwedstrijd willen we blijven geven.”

Gerjan van ‘t Hul, secretaris van Ondernemersvereniging Oldebroek, geeft desgewenst nog een toelichting: “Als de landelijke discussie het enige punt was geweest, waren we echt niet gestopt.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie