Afbeelding
Jack Aalderink

Henri Pruim ontvangt erepenning tijdens ‘zijn’ Schapenmarkt

14 september 2023 om 09:28 Maatschappelijk

Henri Pruim ontving woensdag 13 september de Oldebroeker Erepenning uit handen van burgemeester Tanja Haseloop. Pruim ontving de erepenning vanwege zijn grote vrijwillige inzet voor onder meer de Schapenmarkt Oldebroek, de brandweer, muziekvereniging Concordia en in de hulpverlening.

Pruim heeft op veel verschillende plekken als vrijwilliger een bijdrage geleverd aan de maatschappij en aan de gemeente Oldebroek. Burgemeester Tanja Haseloop gaf in haar toespraak aan dat hij zich onvermoeibaar inzet: “De heer Pruim houdt niet van stilzitten en afwachten, maar van oppakken en uitvoeren.”

Maatschappelijke inzet

Voor de Schapenmarkt Oldebroek zet Henri Pruim zich al vele jaren met hart en ziel in. Waarvan de laatste zeven jaar in de rol van voorzitter en kartrekker. In 2014 is de heer Pruim als vrijwilliger voor Global Aid Network (GAiN) gaan werken. Deze organisatie zamelt veel hulpgoederen in voor vluchtelingen. Ook ging hij onder meer mee met hulpmissies naar Servië, Irak en Lesbos. Voor de plaatselijke brandweer zet de heer Pruim zich al een kleine 25 jaar in. En voor muziekvereniging Concordia Oldebroek doet hij dat al meer dan 20 jaar, zowel als bestuurslid en organisator als uitvoerder van vrijwilligersacties.

In het zonnetje 

Vanwege zijn langdurige inzet werd Henri Pruim in het zonnetje gezet tijdens de opening van de Schapenmarkt Oldebroek. De gemeentelijke erepenning kan worden toegekend aan inwoners die zich op een bijzondere manier inzetten voor onze gemeenschap. “Deze onderscheiding is vanuit de samenleving aangevraagd en het college heeft hier unaniem positief op besloten”, aldus burgemeester Haseloop. Als extra verrassing ontving de heer Pruim de muziekmars ‘Concord’ uit handen van de burgemeester, namens Concordia en de Schapenmarkt. Het muziekstuk wordt officieel uitgebracht en zal gespeeld worden tijdens concerten en bijvoorbeeld Koningsdag. “Deze mars is gecomponeerd door dirigent Marten van der Worp uit Zwolle als ode aan uw vrijwilligerswerk en de toekenning van de Oldebroeker Erepenning. Van harte gefeliciteerd!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie