Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Shutterstock

Kappie’s café in Elburg tijdelijk uitgesloten van horecaconvenant

9 juni 2023 om 14:30 Maatschappelijk

Kappie’s café in Elburg is voor drie maanden tijdelijk uitgesloten van het horecaconvenant en daarmee op de uitgebreide sluitingsuren. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft hiertoe besloten vanwege aanhoudende klachten over diverse vormen van overlast.

Wijnand Kooijmans

Het is één van de in het convenant opgenomen straffen. Er is afgesproken dat de aangesloten horecaondernemers uitbreiding kunnen krijgen van de openingsuren. Wanneer de regels niet goed worden nageleefd volgt eerst een waarschuwing. Indien de overlast blijft voortduren wordt de betreffende zaak tijdelijke uitgesloten. Gaan de overtredingen daarna nog door dan volgt permanente uitsluiting.

Burgemeester Rozendaal betreurt het dat hij een maatregel heeft moeten nemen. “We ontvangen al langere tijd klachten over geluidsoverlast. Tweemaal is hem een schriftelijke waarschuwing gestuurd en daarnaast heeft de eigenaar meerdere dwangsommen verspeeld. Om de problemen in kaart te brengen hebben we vorig jaar ook een avond voor omwonenden gehouden. Helaas hebben alle eerder genomen maatregelen onvoldoende effect gehad en moesten we nu wel overgaan tot drastischer maatregelen.

Concreet houdt de maatregel in dat het café de komende drie maanden door de week om één uur ‘s nachts moet sluiten en zaterdag om middernacht. Het aanwezige publiek mag niet, zoals gebruikelijk is, aanwezig blijven tot drie uur ‘s nachts. De politie is van de maatregel op de hoog gesteld in verband met controle op de naleving. Voor het café weer mag deelnemen aan het convenant moet het daarnaast maatregelen treffen om geluidsoverlast te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie