Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Shutterstock

Freestyle Festival Wezep keert terug met nieuw goed doel

25 mei 2023 om 10:56 Maatschappelijk

Het Freestyle Festival Wezep is terug. Een mooie mix van professionele dressuursport met een benefietactie voor het goede doel. Op 9 juni strijden ruiters in de ring bij De Heuvelruiters om de prijzen. Dit jaar gaat de opbrengst van de benefietwedstrijd naar Stichting Paardrijden Gehandicapten’t Hoefijzer in Zwolle. 

Deze stichting biedt lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten en mensen met psychische problemen de mogelijkheid om paard te rijden onder deskundige begeleiding. Dit vindt plaats in een volledig aangepaste manege in Zwolle. De stichting spaart voor een nieuw paard en de gehele opbrengst van deze wedstrijd gaat naar de stichting. Het Freestyle Festival begint om 16.30 uur. Alle ruiters rijden een kür op muziek. In de binnenhal komt een kinderspeelplein met activiteiten en spelletjes. De toegang is gratis. Het adres is: Heidehoeksweg 1, Wezep. 

Tijdens het vorige Freestyle Festival is 3.400 euro voor Make-A-Wish opgehaald. De organisatie hoopt dit bedrag minimaal te evenaren. Robin Blok, één van de organisatoren, geeft aan: “We zijn ontzettend dankbaar voor alle sponsoren die zich spontaan melden. Zonder hen is dit evenement niet mogelijk”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie