Afbeelding
NWVfoto

Burgemeester gemeente Oldebroek sluit pand in Wezep per direct

23 mei 2023 om 17:20 Maatschappelijk

Burgemeester Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek heeft besloten om het bedrijfslocatie aan de Stationsweg 25 en de bovengelegen woning op nummer 25a in Wezep per direct te sluiten voor onbepaalde tijd. In het pand werd door de brandweer en de politie op zondagavond 21 mei 2023 een laboratorium ontdekt met chemicaliën. Vermoedelijk gaat het om een drugslab. Specialistische diensten van de politie hebben het lab ontmanteld en alle strafbare (chemische) componenten meegenomen. Het strafrechtelijk onderzoek is in volle gang.

Het is niet de eerste keer dat op deze locatie de wettelijke regels worden overtreden. Op 24 februari 2022 werd een hennepkwekerij en droogruimte aangetroffen. Op basis hiervan besloot de burgemeester op 25 maart 2022 op grond van de Opiumwet een last onder bestuursdwang op te leggen. Het bedrijfspand en de bovengelegen woning zijn op 30 maart 2022 voor de duur van 6 maanden gesloten. Later dat jaar, op 21 december 2022, is in het kader van de openbare orde en veiligheid eveneens besloten om de Alcoholwetvergunning voor deze locatie in te trekken.

Absoluut onacceptabel
De politie moet het nog officieel bevestigen, maar het vermoeden is dat het laboratorium dat nu is aangetroffen, een drugslab is. Burgemeester Haseloop-Amsing: “Het fabriceren, de opslag van en handel in drugs is in onze gemeente absoluut onacceptabel. Vandaar dat ik meteen gisteren heb besloten tot een spoedsluiting van het pand, voor onbepaalde tijd.” Bij dergelijke labs is de kans groot dat criminele netwerken terugkomen naar de locatie, omdat het vaak gaat om grote waarde van apparatuur en/of producten. “Het pand staat midden in een woonwijk aan een drukke weg. De omgeving is erg geschrokken. Ik ben erg blij dat er melding is gedaan, zodat we konden gaan kijken en daardoor dit laboratorium op hebben kunnen sporen. De spoedsluiting moet er voor zorgen dat de situatie in en om het pand en de rust in de omgeving wordt hersteld.”

Meldpunt ondermijning

Drugsproductie en drugshandel is een voorbeeld van ondermijnende criminaliteit. Deze vorm van criminaliteit is vaak niet zichtbaar, maar heeft wel zichtbare gevolgen voor inwoners en bedrijven in de gemeente. Bijvoorbeeld verloedering op straat, verwaarlozing van panden, fraude en witwaspraktijken. Dit kan tot enorme problemen leiden. Denk bijvoorbeeld aan brandgevaarlijke situaties en/of explosiegevaar.

Ervaart u in uw buurt overlast door drugsgebruik of -handel? Of signaleert u verdachte activiteiten in uw wijk? Dan kunt u dit melden bij de gemeente via oldebroek.nl/meldpuntondermijning of bij de politie. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie