Kinderen een leuke vakantie bezorgen. Foto: Pax Kinderhulp
Kinderen een leuke vakantie bezorgen. Foto: Pax Kinderhulp Pax Kinderhulp

Vakantieouders gezocht voor kansarme Berlijnse kinderen

25 mei 2023 om 08:05 Maatschappelijk

Al ruim zestig jaar wordt door Pax Kinderhulp reizen voor kansarme en kwetsbare kinderen georganiseerd. Voor aankomende zomer worden in deze regio vakantiegezinnen gezocht die een Berlijns kind een onvergetelijke ervaring willen geven. 

Het gaat om twee of drie weken in de periode van 15 juli tot en met 4 augustus. De kinderen zijn 5 tot en met 12 jaar en kennen vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard, geen normaal gezinsleven. Deze sociaaleconomische problemen zorgen ervoor dat kinderen opgroeien in armoede met weinig toekomstperspectief. Een vakantie in huislijke sfeer betekent een lichtpuntje in het bestaan. 

Het gaat tijdens deze vakantie niet om dure uitstapjes, mooie kleding of luxe cadeaus, maar om tijd, liefde en aandacht. Juist de alledaagse dingen als samen eten, knutselen of een middagje speeltuin zijn voor deze Berlijnse kinderen van grote betekenis. Het is de bagage voor later, die de vakantie van onschatbare waarde maakt.

De ervaring leert dat veel gezinnen na een eerste vakantie hun vakantiekind vaker uitnodigen en zo een langdurige band opbouwen. De medewerkers van Pax Kinderhulp staan de gezinnen met raad en daad bij.

Bel voor meer informatie met de vrijwilligers van Pax Kinderhulp 06-47643848 of kijk op paxkinderhulp.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie