Afbeelding
Hanneke Klijnstra

Marinus Hup erelid Arent thoe Boecop

2 februari 2023 om 11:27 Maatschappelijk

Tijdens de jaarlijkse suppoostenavond van de Visafslag van Elburg werd tot zijn verrassing de 87-jarige Marinus Hup uit de Passestraat 16 door het bestuur van Arent thoe Boecop benoemd tot erelid. 

In het bijzijn van ongeveer veertig vrijwilligers somde Willem van Norel een lijst op wat Marinus in bijna vijftig jaar allemaal als vrijwilliger voor Arent thoe Boecop had gedaan. Marinus was vanaf de oprichting bij de historische vereniging betrokken als vrijwilliger. Daarbij heeft hij met name veel werk verzet voor de instandhouding van de voormalige Visafslag. De voorzitter van Arent thoe Boecop, Pauline van Zweden, had voor Marinus een toepasselijk gedicht gemaakt. Na het voorlezen van de dichtregels maakte zij bekend dat Marinus Hup door het bestuur van Arent thoe Boecop unaniem was benoemd tot erelid van de vereniging. Naast de zilveren speld (met Vischpoort) en een oorkonde mocht Marinus Hup een pakket met levensmiddelen in ontvangst nemen. 

De grootste verrassing voor het erelid was wel dat zijn (enige) dochter Liesbeth met haar man Bert en zijn kleindochter Abygail achter in de zaal bleken te zitten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie