Eerste tieners die bij @Robert’s betrokken waren. Foto: Roel Knol
Eerste tieners die bij @Robert’s betrokken waren. Foto: Roel Knol Roel Knol

Elburgse Tieners voelen zich al tien jaar thuis op andere plek

Maatschappelijk

De tieners en de vrijwilligers van @Robert’s hebben niet stilgezeten sinds de jongeren ontmoetingsplek de deuren opende op 1 maart 2013. Komend jaar bestaat @Robert’s tien jaar.

In deze tien jaar heeft @Robert’s meer dan 750 tieners bereikt en samen met het team van vrijwilligers hebben de tieners verschillende activiteiten kunnen uitvoeren. Verbinden in de maatschappij is daarbij het belangrijkste doel. “In de korte, maar belangrijke periode dat tieners bij @Robert’s zijn, willen we kijken naar de behoeften van de tieners. We verbinden de tieners met verschillende doelgroepen zoals ouderen, kinderen, het bedrijfsleven en andere organisaties”, vertelt Jennifer Pruis. Samen met haar man Robert is ze coördinator van @Robert’s. 

De tieners doen actief mee met verschillende activiteiten. De afgelopen tien jaar zijn er tal van activiteiten geweest. Zo serveren de tieners onder andere elk jaar koffie en taart bij Winter in de Vesting, helpen ze bij het Oranje-ontbijt van de Oranje Vereniging Elburg, collecteren de tieners voor het goede doel en is er een 48-uurs live-uitzending geweest waarbij geld werd opgehaald voor stichting Het Vergeten Kind. “Ik kan bij @Robert’s mijzelf zijn. Mijn behulpzaamheid is een belangrijke eigenschap en dus is het fijn dat er zo’n plek als deze is. Ik heb een hekel aan mensen die anderen buitensluiten. Dat is bij@Robert’s niet zo!” vertelt Anne Roos, tiener bij @Robert’s.
Ook heeft @Robert’s twee boeken uitgebracht, namelijk het kookboek en het bakboek. Deze zijn gemaakt in samenwerking met onder andere tieners, bedrijven en restaurants. Robert: “Natuurlijk is er bij @Robert’s ook aandacht voor elkaar en ruimte voor het spelen van spelletjes, kletsen en samen koken. Ook gaan we jaarlijks een weekend weg met de tieners. De ontmoeting met de tieners is onze basis en is heel belangrijk voor ons.” Jongerenontmoetingsplek @Robert’s is onderdeel van de Stichting Jong Veluwe.
Gerhard Koopmans, voorzitter van Jong Veluwe: “Als bestuur zien we hoe belangrijk het is dat tieners een plek hebben waar ze worden gezien en zichzelf kunnen zijn. Waarbij er activiteiten zijn die tieners mee laten doen in de maatschappij. We ervaren dat @Robert’s hiervoor een passende plek is die deze meerwaarde levert” In februari en maart wordt er aandacht gegeven aan het tienjarig jubileum. Voor meer informatie: at_roberts op Instagram, At Robert’s op Facebook,en de website www.atroberts.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
'Je zoekt een manier om samen als gezin verder te gaan' 6 minuten geleden
Afbeelding
Talter Cultuurprijs voor regionale amateur kunstschilders 4 uur geleden
Afbeelding
'Eieren rapen in het kippenhok vond ze het mooist' 6 uur geleden
Afbeelding
WHC op jacht naar alle drie de Zilveren Schoenen gisteren
Afbeelding
Voetbalclinic bij 't Harde voor alle liefhebbers 30 jan, 11:17
Afbeelding
'Wie zijn verleden niet kent, heeft geen idee van het heden' 30 jan, 09:00
Afbeelding
Prima resultaten leden De Heuvelruiters uit Wezep 30 jan, 08:50