Afbeelding
Shutterstock

Burgemeester in gesprek met ProRail over plaatsing camera’s bij NS-station

Maatschappelijk

Burgemeester Nathan Rozendaal gaat met de regio directeur van ProRail in gesprek over onder meer de plaatsing van camera’s bij het NS-station in ’t Harde. Dit om mogelijk de vernielingen tegen te gaan die al voor de vierde keer dit jaar hebben plaatsgevonden.

Wijnand Kooijmans

De zaak werd in de raad aangekaart door Cees Dijkhuizen (CDA). Daar werden vorig weekeinde vernielingen aangericht en fietsen over de grond gesmeten en in het tunneltje gegooid. Er was sprake van een ware ravage. Zelf heeft de CDA-er dit al enkele keren eerder vast moeten stellen. Na het weekeinde waren de gevolgen van het vandalisme grotendeels verdwenen al zag Dijkhuizen nog wel onderdelen van fietsen rondslingeren.

Het stallen van fietsen op station ’t Harde is ’s nachts en in het weekeinde een steeds groter risico, zo constateert Dijkhuizen. Het leidt tot zorg onder inwoners en gebruikers van het station. De stationstunnel is sowieso volgens hem ieder weekend vervuild. Hij wijst ook op de score van 6,6 van het station, de laagste in de regio.

Rozendaal gaf aan ook zelf onaangenaam verrast te zijn door de gebeurtenissen, mede omdat het niet de eerste keer is. Met de regio directeur van ProRail wil hij zien welke oplossingen mogelijk zijn. Plaatsen van camera’s door de gemeente is niet zo maar mogelijk omdat het gaat om grond die eigendom is van ProRail. Die is op zoek naar verbreding van het station. Rozendaal wil ook bespreken of het tunneltje vaker kan worden schoongemaakt. Incidenten hebben zich tot nu toe nooit voorgedaan in het tunneltje. Gekeken wordt hoe het station in totaliteit kan worden verbeterd.

Plaatsing van camera’s door de gemeente wil burgemeester Rozendaal op voorhand niet volledig uitsluiten. Er zijn plannen voor de aanschaf van vier mobiele camera’s die ingezet kunnen worden. Voorwaarde is dat de raad het benodigde krediet bij de begroting beschikbaar bestelt. Dan kan eventueel ook tegemoet worden gekomen aan de wens van Lennart Oosterloo (Algemeen Belang) die wijst op vandalisme en overlast in de binnenstad en dan vooral op de twee grote parkeerplaatsen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
NLG Arbo Business Partner bij Business Club 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten Noord-Veluwe niet te spreken over opkopen stikstofrechten door Lelystad Airport 11 uur geleden
Afbeelding
Elburgse Tieners voelen zich al tien jaar thuis op andere plek 14 uur geleden
Afbeelding
Gezamenlijk kerstconcert van drie koren in ‘t Harde 15 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek Noordeinde bewijst zich 16 uur geleden
Afbeelding
Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal: OWIOS en VSCO’61 treffen koploper en runner-up 8 dec, 12:40
Afbeelding
Winnaars sinterklaasactie in Oosterwolde 8 dec, 11:35