Afbeelding

Leger des Heils en Goede Herderkerk slaan handen ineen

19 april 2024 om 18:41 Maatschappelijk

Het Leger des Heils en de Gereformeerde Goede Herderkerk hebben de handen in één geslagen om samen kleding in te zamelen voor mensen met een kleine beurs of om kleding te schenken.

Het Leger des Heils is een internationale christelijke organisatie. Hun inspiratie is de Bijbel. In het bijzonder de woorden en daden van Jezus
Christus. “Wat we doen komt voort uit onze liefde voor God. Onze opdracht is het vertellen van het Evangelie van Jezus Christus en in Zijn naam mensen
helpen zonder enige vorm van discriminatie”, vertellen ze over zichzelf.

Per jaar wordt er namelijk 305 miljoen kilo kleding weggegooid. En dat vinden ze zonde, want volgens hen kan hier nog een heleboel mee gedaan worden.
Door inzameling en sortering van textiel naar product- en materiaalhergebruik dragen ze bij aan een circulaire textielketen.
Leger des Heils vindt het belangrijk om kleding een tweede leven te geven. “Zo maken we de wereld een beetje schoner en beter.”

De ingezamelde textiel wordt verkocht via de ReShare Stores. Zij zijn in staat betaalbare eigentijdse kleding aan te bieden.
Daarnaast houden ze hun noodvoorraden op peil om deze bij calamiteiten in te zetten. Ook schenken ze kleding aan mensen die dit nodig hebben.
Een deel van de kleding wordt verkocht aan partners in Europa. Met de opbrengsten worden de niet gesubsidieerde projecten van het Leger des Heils ondersteunt.
Voor het niet herdraagbare gedeelte werkt Leger des Heils samen met diverse partners. Deze textiel wordt gerecycled en kan opnieuw worden gebruikt in nieuwe materialen.

Wat mag er in de kleding container: Kleding, schoenen, dekens, dekbedden, zachte knuffels, huishoudelijk textiel en accessoires (petten, riemen, hoeden,tassen)
De enige voorwaarden zijn dat de artikelen schoon, droog en in een dichte zak ingeleverd moeten worden.

Wat mag er niet ingeleverd worden: afval, natte artikelen, vloerkleden of tapijt en hard plastic.

De container staat geplaatst aan de Stationsweg bij de Gereformeerde Goede Herderkerk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie