Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Leerlingen leggen kransen bij vier oorlogsmonumenten in gemeente Elburg

19 april 2024 om 11:23 Maatschappelijk

Bij de vier oorlogsmonumenten in de gemeente Elburg zijn kransen en bloemen gelegd door leerlingen van de scholen uit de drie kernen. Hierbij kregen zij assistentie van een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders. 

Wijnand Kooijmans

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal was in ’t Harde, Willem Krooneman in Elburg en Lyda Sneevliet bij het monument aan de Veldweg in Doornspijk. Wethouder Henk Wessel was aanwezig bij de plechtigheid bij het propeller monument aan de Scholtensweg in Doornspijk met de leerlingen van de groepen acht van de scholen De Regenboog. Mattanjaschool de Ds. Baxschool.

Hij wees op het belang van het herdenken van wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden en te denken aan de vaak jonge mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Om naar school te gaan, de voetbalvereniging of de kerk. Op de plek aan de Scholtensweg worden de vijf bemanningsleden herdacht van een Engelse bommenwerper die na terugkeer van een bombardement hier zijn neergestort. 

Hij wees op de dagelijkse beelden van de gruwelijkheden van de oorlog, zoals deze zijn te zien uit de Gazastrook en Oekraïne.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie