Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie.

Afvalinzameling Elburg vanaf 2026 door Fryslan Milieu

12 februari 2024 om 06:00 Maatschappelijk

Met alleen de stem van Samen Vooruit tegen stemt de raad Elburg er mee in dat de afvalinzameling vanaf 2026 wordt gedaan door Fryslan Milieu. De gemeente wordt ook aandeelhouder van de speciaal hiervoor op te richten Veluwse tak van het bedrijf.

Wijnand Kooijmans

José Oosthoek had het liefst gezien dat het voorstel werd aangehouden. Dit omdat dit ook is gebeurd in de gemeente Oldebroek. Daardoor is voor haar het beeld niet totaal compleet. Dat werd ontraden door wethouder Henk Wessel. Hij zegt dat Oldebroek een link legt tussen de afvalinzameling en de milieustraat, terwijl die link er niet is. Het is volgens de wethouder van groot belang dat een besluit wordt genomen voor 1 maart. Dit gezien de noodzaak om onder meer de benodigde vrachtwagens aan te kunnen schaffen. Hij wijst erop dat de raad Nunspeet inmiddels akkoord gaat met het voorstel en ook in Ermelo en Harderwijk en meerderheid bestaat voor aansluiting. 

Indien een gemeente afhaakt is dit, volgens de wethouder, financieel geen beletsel en blijft de business-case haalbaar. Die woorden van de wethouder waren, zij het voor sommige fracties met enige aarzeling, aanleiding akkoord te gaan met het voorstel. Rick van Velthuysen (LEV) geeft aan dat de wethouder zich moet melden indien er minder dan vier gemeenten overblijven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie