Het Berlage Saxophone Quartet
Het Berlage Saxophone Quartet Sarah Wijzenbeek

50 jaar Randmeerconcerten brengt vertelconcert Saxophone Quartet met schrijver Jan Brokken

16 november 2023 om 20:31 Lokaal Deel je nieuws

Het Berlage Saxophone Quartet brengt op zaterdagavond 25 november een vertelconcert in theater Stroud in Putten, samen met Jan Brokken, meesterverteller en Gouden Ganzeveerwinnaar 2023. De vier saxofoons  klinken subtiel en melodieus in de prachtige muziek uit vier windstreken. Rode draad is het verlangen naar de plek waar je je thuis voelt. Zoals te horen in de muzikale veelkleurigheid van Debussy en ook van Glazoenov, in een grandioos werk voor saxofoons, in zijn tijd vrij nieuwe instrumenten. Ook klinkt werk van componisten uit Hongarije en Iran. De muziek wordt afgewisseld met boeiende teksten van de schrijver Jan Brokken, die voordraagt uit boeken uit verschillende periodes van zijn leven. Muziek en tekst versterken en verrijken elkaar in dit unieke concert waarin alles draait om heimwee naar voorbije tijden.

Datum, tijdstip en plaats: zaterdagavond 25 november 2023. Aanvang 20:00 uur. Theater Stroud, Brinkstraat 91, 3881 BP Putten.

Losse kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.randmeerconcerten.nl en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661 of aan de kassa (met pin of contant).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie