Harm van de Wetering (links) en Gerrit Zoet.
Harm van de Wetering (links) en Gerrit Zoet. Barry Wensink

Orgelspel in Dorpskerk Oldebroek tijdens jaarlijkse Schapenmarkt

12 september 2022 om 15:10 Algemeen

In de Dorpskerk in het centrum van Oldebroek vinden tijdens de Schapenmarkt orgelconcerten plaats. Bezoekers kunnen tussen 14.00 uur en 17.00 uur vrijblijvend binnenlopen en genieten van muzikale klanken. We praten erover met koster Gerrit Zoet en Harm van de Wetering. Laatstgenoemde was in het verleden betrokken bij de inmiddels opgeheven orgelcommissie.

Barry Wensink

Waar de Schapenmarkt bol staat van tradities, geldt dat ook voor de orgelconcerten die gedurende die (woens)dag worden gehouden. Er was zelfs een orgelcommissie die zich onder andere daar mee bezig wist te houden. Anno 2022 leek het er lange tijd op dat er wellicht helemaal geen orgelconcert zou zijn op 14 september. Van de Wetering zocht telefonisch contact met Zoet en uiteindelijk kwam het voor elkaar. “Tja, we wilden toch graag wat doen”, legt Van de Wetering uit. “Zelf ben ik een enorme orgelliefhebber en gelukkig is Gerrit Zoet ook positief.” Zo kan het gebeuren dat een ieder welkom is om tijdens de Schapenmarkt de kerk te bezoeken.

“Het eerste uur, van 14.00 tot 15.00 uur, speelt Michael Verniers. Hij is student op het conservatorium”, legt Zoet uit. “Daarna zit dominee Schuurman een uur achter het Flentrop orgel ui 1971 en tussen 16.00 en 17.00 uur sluit de blinde organist Tjaco van der Weerd de middag af. Ze spelen geen ingewikkelde stukken, maar muziek die goed in het gehoor ligt.”Los van de Schapenmarkt vinden regelmatig optredens plaats in de Dorpskerk. “Op 12 november is er een koor uit Urk en 14 januari geeft Martin Mans een nieuwjaarsconcert.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie