Afbeelding
Shutterstock

Bedrijfspand in Elburg bewoonbaar maken voor opvang Oekraïners

21 september 2022 om 14:06 Algemeen

Een bedrijfspand aan de J.P. Broekhovenstraat 11b in Elburg wordt bewoonbaar gemaakt voor de opvang van Oekraïners. Dit is nodig omdat het pand de laatste jaren in gebruik is geweest als kantoorpand.

Wijnand Kooijmans

De vluchtelingen uit de Oekraïne worden momenteel opgevangen op meerdere plekken in de gemeente Elburg. Het gaat om de vakantieparken Bospark Dennenrhode en De Scheepsbel in Doornspijk en daarnaast hij particulieren thuis. De verwachting is dat het pand in Elburg begin november in gebruik genomen kan worden.

De mensen worden begeleid door de gemeente en staan in direct contact met extra begeleiders. Het gaat om een groep van maximaal 42 personen. De opvang op deze locatie heeft een tijdelijke duurt van maximaal twee jaar. Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat dit wel afhankelijk is van de komende ontwikkelingen.

Aangegeven wordt dat vanwege de druk om geschikte locaties te vinden en de snelle komst van vluchtelingen er voortvarend moest worden gehandeld. In een brief aan de omwonenden van het betreffende bedrijfspand wordt hiervoor begrip gevraagd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie