Martijn Lieferink knokt om de bal tegen Winand Meilink
Martijn Lieferink knokt om de bal tegen Winand Meilink NWVFoto

DSV helpt Hatto Heim in zadel

5 april 2022 om 10:00 Algemeen

HATTEM De kraker tussen Hatto Heim en DSV’61 levert voor de thuisclub eerherstel op en maakt voor de Doornspijkers een eind aan een imponerende zegereeks. Het ziet er heel lang niet naar uit dat de wedstrijd in 2-1 zal eindigen. Daar zijn gevoelige woorden van Marcel van Walderveen aan Hattemse zijde en een missers van DSV voor nodig.

DSV’61 stapt fris en fruitig het zes punten duel in, heeft maar een half oog nodig om te zien dat het zelfvertrouwen bij de opponent nog amper de waakvlam haalt na het verlies van veertien punten in de laatste vijf wedstrijden. ,,En in die fase vergeten we om door te drukken”, ervaart trainer Wim Kroes. Stefan Bakker en Gerrit Hoekert kan hij er strafregels voor laten schrijven. De laatste stelt zich daarvan vrij door na een half uur de bal met een lepe schuiver in de verste hoek achter Jorick Mensink te schuiven. Bij Hatto Heim heerst een moraal van: waar maken we ons druk om, we hebben immers al een periode? Het heeft er veel van weg dat er spelers rond lopen met een keutel in de broek. Dat DSV het strafschopgebied met afweergeschut heeft vergrendeld. Zeker, de ploeg geeft het hele seizoen al weinig weg, maar heeft ook geen kind aan de machteloze spitsen.

Hoe anders het beeld in de tweede helft. ,,We speelden met twee blokken: de ene helft met het voornemen goals te voorkomen en de andere om ze te maken. Daar heb ik iets over gezegd”. Dat zal wat meer zijn, want ineens, met Einathan van Dijk binnen de ploeg, begint het te lopen, wordt DSV zwaar onder druk gezet. Toch zijn er fouten in de Doornspijkse verdediging nodig om die drang tot resultaat te laten leiden. Eerst profiteert Twan van Rijssen van een misverstand tussen Martijn Lieferink en Lennart Juffer, vervolgens begrijpen doelman Thijs Markus en Juffer elkaar niet waardoor een inzet van Bram Neuteboom via de kruin van Juffer tot een treffer leidt.D aarvoor zet invaller Ron Hofmeijer met een geplaatste kopbal Gerrit Hoekert vrij voor het doel. Die zoekt het latwerk ergens in de buurt van de ballenvanger. Het slotoffensief van DSV, waarin de angst weer wat binnensluipt bij Hatto Heim, levert niets meer op.

Patrick Visser, het jonge talent van de Doornspijkers, zal zich in het vliegtuig naar Barcelona hebben zitten verbijten. Hij snelt in de tweede helft naar de douche om de vlucht naar Spanje te kunnen halen. Het ticket was al weken tevoren besteld en de verschuivingen in het competitieschema pakken voor hem en DSV nadelig uit. In Ron Hofmeijer haalt dat als zijn vervanger het beste naar boven.

De impact van de strijd is groot. DSV is beroofd van de kans op de tweede periode, buurman Hattem van om de hoek bedankt direct de grote rivaal omdat die er nu mee op de loop kan, Hatto Heim is weer volop in de race en DSV? ,,We zullen echt niet bij de pakken neer zitten, gaan deze week lekker trainen en zetten de schouders onder het vervolg van de competitie. Die is nog lang.”

Een compliment is er voor de jonge arbiter Nicholas Henon, die de pot even stil legt als het microfoontje waarmee hij in verbinding staat met zijn begeleider de geest geeft. Zijn positieve beoordeling zal hij na afloop hebben ontvangen.

Dick van der Veen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie