Wie wil dieren kinderboerderij voeren?

11 maart 2021 om 18:47 Lokaal

Kinderboerderij Voskuilerhoeve aan de Honingweg 16a in Wezep is een geliefkoosde plek voor inwoners van de gemeente Oldebroek. Je zou zo denken dat het dan ook geen probleem mag zijn om aan voldoende vrijwilligers te komen. Toch is het juist op dat punt waar de schoen wringt.

WEZEP - Voorzitter Nellie de Graaf doet een dringend beroep op de samenleving om zich beschikbaar te stellen voor het voeren van de dieren. “Al is het maar voor een paar uurtjes in de week. We moeten het nu met acht mensen doen. Dat is aan de krappe kant. De problemen spitsen zich vooral toe op de maandag-, dinsdag- en woensdagmorgen.

Minimumleeftijd

‘’Uiteraard zoeken we mensen die goed met kinderen en met dieren om kunnen gaan. De minimumleeftijd is achttien jaar. Je moet zelfstandig kunnen werken, niet bang zijn om vuile handen te krijgen en verantwoordelijkheid willen dragen. Als een dier komt te overlijden zou een jonger iemand daarvan overstuur kunnen raken.

‘’Overigens weten de vrijwilligers dat ze ons op ieder moment kunnen bereiken. De adressen en telefoonnummers van de bestuursleden zijn aangegeven op de verschillende schuurtjes. Wie ons wil helpen kan contact zoeken via voskuilerhoevewezep@gmail.com. Ze mogen mij bellen op tel. 06-22688156, of onze penningmeester Marjan Vis, via tel. 06-12816737.”

Jullie draaien nu zo’n veertien jaar alleen op vrijwilligers?

“Klopt. Het voeren van de dieren doen we met tweetallen. Ik draai zelf op dinsdagmorgen, woensdagmiddag en zaterdagmorgen. We hebben vrijwilligers uit Hattem die eens per maand op zondagmorgen toezicht houden. Het is altijd mogelijk om met dagen en tijden te schuiven. We hebben nu drie stellen die drie keer in de week aanwezig zijn.

‘’We krijgen veel kinderen uit Wezep en Oldebroek, maar ook uit Wapenveld, Zalk en Heerde om maar eens wat te noemen. Heel leuk is het dat er elk voorjaar een school uit Duitsland naar de kinderboerderij komt. Je kunt bij de Voskuilerhoeve ook altijd naar binnen. En we heffen geen entree. Het is altijd mogelijk om een dier te aaien.

‘’Er staat een zogenaamde giftenbus waar mensen die ons willen steunen een bijdrage in kunnen doen. We zijn blij met scholen die een dier adopteren en daar een bepaald bedrag voor geven. Onlangs spraken we met de verantwoordelijke wethouder. Die voelde zich tijdens het bezoek zeer betrokken. Wie weet dat het nog op een subsidie uitdraait…’’

Verbeteringen

‘’School De Schaapskooi houdt momenteel een spaaractie voor een nieuwe volière, zodat duiven, kanaries en zebravinkjes er nog beter bij zitten. ‘’Als we nog wat meer donateurs krijgen die 10 tot 15 euro willen geven. dan kunnen we verder met het verbeteren van de onderkomens, want nu heeft pony Amy nog gezelschap van 20 verschillende soorten geiten, 20 kippen van diverse rassen, schapen, zes varkens, fazanten, konijnen en cavia’s.

Dick van der Veen

‘Misschien in loop dit jaar nog subsidie
van gemeente’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie