Gelders Oratoriumkoor kijkt vooruit

30 april 2021 om 10:22 Lokaal

‘t Harde - Na de winterstop is het Gelders Oratoriumkoor voortvarend van start gegaan. Op de ledenvergadering via Zoom werden twee sopranen gehuldigd, die 25 jaar met trouw en enthousiasme hun partij hebben meegezongen. Namens het bestuur en de KCZB ontvingen Helen Vane en Tiny Tieland bloemen, een lovende oorkonde en een onderscheiding in de vorm van een gouden roos. 

Samen met de jubilarissen is het koor vol optimisme begonnen aan het instuderen van een uniek nieuw werk, de Missa Corona, gecomponeerd door hun eigen dirigent Ilia Belianko. Ilia Belianko, componist en vaste dirigent van het G.O.K., heeft van het verplichte huisarrest gebruik gemaakt door een prachtige zesdelige mis te componeren, die hij “Missa Corona” heeft genoemd. Niet alleen omdat deze geschreven is in Coronatijd, maar bovenal als een statement dat geen virus de menselijke creativiteit kan doden. Het Gelders Oratoriumkoor heeft deze prachtige compositie dankbaar omarmd en vol trots op hun oefenrepertoire gezet met als doel deze aan het eind van dit jaar te gaan uitvoeren. 

Vertrouwend op een nieuw muzikaal concertseizoen, werken koor en dirigent toe naar twee uitvoeringen van de Missa Corona op 26 en 27 november in Elburg en Epe. Hiermee wil het koor symbolisch de coronaperiode afsluiten. Na de pauze volgt dan een programma van intieme kerstmuziek, dat de concertbezoekers in de Adventsfeer wil brengen, uit het duister, op weg naar het Licht, gericht op Kerst 2021. 

Gratis online meezingen met het Gelders Oratoriumkoor? Het kan!. Elke dinsdagavond repeteert het Gelders Oratoriumkoor, voorlopig nog via Zoom. In samenwerking met zijn vrouw Elizabeth Poz, sopraan en professioneel operazangeres, verzorgt dirigent Ilia Belianko workshops, waarbij het repertoire voor de komende concerten wordt ingestudeerd. Enthousiast geworden over dit unieke project? Zin om mee te zingen? Of wilt u extra informatie? Meldt u dan aan bij de secretaris van het koor: Helen Vane, 06-21801913. Informatie hierover ook op de website van het koor: www.geldersoratoriumkoor.com 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie