Jordy van der Veen kreeg zaterdag loon naar werken. (foto pr)
Jordy van der Veen kreeg zaterdag loon naar werken. (foto pr)

Jordy van der Veen wint Maxipromo

28 november 2017 om 20:12 Algemeen

OLDEBROEK/’t LOO – Op zaterdag 25 november werd op Sportpark Stuivezand de derde wedstrijd om de Maxipromo wintercompetitie gehouden.

De eerste wedstrijd van de kabouters (5 tot 7 jaar) werd gewonnen door Ryan Boer. Tijn Nijhof uit Zwolle werd tweede en Jurre Plender uit Doornspijk derde.

In de leeftijdsgroep van 8 tot 10 jaar had Jasper Harders de sterkste benen. Hij klopte met vier onderste verschil Anna Linde van Dorp. Nout Blacquiere kwam als derde binnen. Harders wist ook al op 22 november het goud in de wacht te slepen.

In leeftijdsgroep van 11 tot 12 jaar schreef Sem Hardloper de derde wedstrijd om de Maxipromo wintercompetitie op zijn naam. Samen met de rest van de kopgroep Brent Nijboer, Keije Solen en Sten ten Brinke vocht hij om de overwinning. Nijboer kwam drie onderste tekort voor de zege, Solen moest drie seconden prijsgeven maar wist wel als derde te finishen.

Nadat het startschot was gelost bij de 13 tot 15 jarigen demareerden Rick Bos, Bart Kortleve, Vincent van Dorp en Diederick Fobbe. Bos schudde gedurig aan de boom en zo vielen de drie medevluchters al snel af. De rijder uit Oosterwolde was niet te houden en kwam solo aan met een voorsprong van 20 seconden op Bart Kortleve uit Havelte die op zijn beurt Vincent van Dorp uit Elburg voor wist te blijven.

Renner Jordy van der Veen kreeg het steeds nog niet voor elkaar om met de zege aan de haal te gaan in de Koningsklasse de 16+ maar zag nu eindelijk zijn droom in vervulling gaan. Het Wezeper talent zette zoals altijd vroeg de aanval in en kreeg als enigste Jochem Plakmeijer uit Oldebroek mee. Jordy zette nog een keer vol aan en kreeg zo de troeven in handen voor de zege. Plakmeijer zakte verder in en dat gaf Arnold van de Streek de mogelijkheid om aan te sluiten bij zijn plaatsgenoot. Eindelijk zag Jordy van der Veen zijn droom vervuld en wist glansrijk de overwinning binnen te halen. Arnold van de Streek kwam 45 seconden later over de streep, en Johem Plakmeijer als derde met een achterstand van 1.28 seconden.
Michel Warlich had geen kind aan de rest van het deelnemersveld bij de 35+. Op een hele simpele manier troefde de rijder uit Heerde Klaas Mulder uit Staphorst af die op 1.22 seconden van de winnaar binnen kwam. Rene Mulder uit Kampen legde beslag op de derde plaats en moest 1.32 seconden prijsgeven op Warlich. Bij de 50+ was het Henk Klock die zegevierde, de Oldebroeker wist Henk van Hoorn uit Wezep van zich af te houden, en daarna volgde Marjan van Oene eveneens uit Wezep als derde.

Herkansing volgt op zaterdag 9 december tijdens de vierde wedstrijd om de Maxipromo wintercompetitie bij de ATB Vereniging Oldebroek.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie