Dennis Elskamp en de vlooienmarkt waren 33 edities onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Dennis Elskamp en de vlooienmarkt waren 33 edities onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eigen foto

Dorp klaar voor vlooienmarkt

Evenementen

‘Nacht erna wel drie keer kramp’

’t HARDE De 33ste editie van de vlooienmarkt wordt er één om in te lijsten. Als is het alleen maar omdat het de laatste is die Dennis Elskamp leidt. De voorzitter van de organiserende supportersvereniging van vv ‘t Harde geeft het stokje over aan de jonge garde.,,Het is voor mij de mooiste dag van het jaar, maar de nacht erna moet ik drie keer het bed uit door kramp...”

Door corona werden de voorbereidingen twee keer teniet gedaan. Nu kan het niet meer mis gaan en worden de laatste plooien glad gestreken. Het staat in de agenda van veel Veluwenaren: Hemelvaartsdag naar ‘t Harde. Dennis 44 jaar bestuurslid en 26 jaar voorzitter van de supportersvereniging geeft zijn vader Henk de eer voor de totstandkoming van dit evenement met een grote regionale uitstraling. ,,We hadden vóór die tijd bingoavonden in het Dorpshuis. Dat werd minder en minder. Waarom proberen jullie het niet met een vlooienmarkt?, zei pa. Nou, dat ging aan. Eerst alleen kramen op de parkeerplaats, daarna meer en meer in de hele woonwijk. We verwachten al met al 450 standhouders en als het even kan tegen de 15.000 bezoekers.”

Tegen de 100 vrijwilligers van voetbal- en supportersvereniging komen in actie. Henk: ,,Ik sta om vier uur op. Tegen vijf uur komen de eerste handelaren. Ze worden dan naar hun plek gebracht. We zorgen ervoor dat we niet teveel van hetzelfde krijgen. Niet meer dan twee viskramen om iets te noemen. Een mooie mix van datgene wat de kraamhouders uit het hele land aanvoeren en datgene wat de mensen uit de buurt voor hun huis zetten. Ieder jaar weer meldt zich een organisatiebureau dat het evenement van ons over wil nemen. Onder de voorwaarde dat wij 20 procent van de opbrengst krijgen en zij 80 procent in de zak steken. We zijn niet een beetje gek.”

De opbrengst gaat geheel naar de voetbalclub, dat daar mooie dingen mee kan doen, zoals de bouw van een tribune, kleedaccommodatie enz. Dennis: ,,We waren in 2020 bezig met een ruimte voor opslag en containers. De bouw hebben we na het uitbreken van corona stilgelegd. Inmiddels is men er weer mee begonnen. Vorige week op de jaarvergadering zei onze voorzitter John Reurink dat er geen haast mee was; het hoeft pas tegen de zomer klaar te zijn.” 

De organisatie kan terugvallen op een prima draaiboek. ,,We evalueren direct de week na het evenement. Van de vorige keer leerden we dat bij de weilanden waar we parkeren geen afvalcontainers stonden. Daarin wordt nu voorzien. Wat denk je waarom de buurt steeds medewerking verleent? Ieder handelaar heeft een nummer. Wanneer iemand rommel achter laat komt hij er daarna niet meer aan te pas. Na afloop gaan de kramen weg, ruimen we alles op met prikkertjes en kun je om 19.00 uur niet meer zien dat er 15.000 mensen hebben gelopen.

Donderdag van 12.00 tot 18.00 uur live muziek en van 12.00 tot 15.00 uur een dweilorkest uit Hattem. Met bingoavonden en de vlooienmarkt zijn de supporters onmisbaar voor SV ‘t Harde, waarvan Dennis vurig hoopt dat ze dit jaar promoveren. Zelf speelde hij 12 jaar in het eerste in de tijd dat men in de tweede klas uitkwam. Afscheid dus als voorzitter. Maar de betrokkenheid blijft.

(Tekst: Dick van der Veen)

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41